Els tres exalcaldes de Vallromanes recolzen la consulta sobiranista

Pericas, Cabot i Mascaró es constitueixen com a junta electoral per al 20 de juny

Política

Vallromanes

Gairebé 26.000 veïns de la comarca van votar en la tercera onada de consultes sobiranistes, que es va realitzar a catorze municipis del Vallès Oriental el passat 25 d'abril, entre els quals Granollers i Mollet. Abans, en la primera i la segona tongada de referèndums, dotze poblacions de la comarca havien engrescat més de 18.800 persones. Ara, un nou i petit municipi, Vallromanes, s'ha adherit a la quarta onada, que es farà el 20 de juny, i que estarà liderada per ciutats com Mataró (Maresme) i Cornellà (Baix Llobregat). La plataforma organitzadora de la cita amb les urnes, Vallromanes Decideix, es va presentar en societat a mitjans d'abril, i aquest cap de setmana els tres exalcaldes democràtics del municipi van recolzar públicament la consulta.

Aquest diumenge al matí es va constituir la junta electoral de Vallromanes Decideix per al proper 20 de Juny. Josep Pericas, Maria Cabot i Violant Mascaró -ex alcaldes del municipi des de la represa democràtica fins el 2009- formen la junta que donarà el tret de sortida el 20-J a la jornada democràtica i seran també els dipositaris dels vots anticipats que es recullin fins aquell dia. Els tres exbatlles han deixat de banda les seves ideologies de partit "com a mostra d'unitat davant la necessitat què Catalunya decideixi el seu futur" i, en aquest cas, tots tres han remarcat la importància de què el poble de Vallromanes es pronunciï i participi d'aquest procés lliure i democràtic.

Pericas, alcalde de CiU de 1979 a 1995, va subratllar diumenge que "aquí els partits polítics no importen, importen les persones", i va sentenciar que "seria molt interessant poder arribar a veure com Catalunya decideix el seu futur i això comença per anar a votar el proper 20 de juny". Cabot, alcaldessa convergent en els períodes 1995-2003 i 2004-09, va afegir que "la unió dels tres ex alcaldes és molt significativa, perquè demostra que Vallromanes és una pinya, que les ideologies no són una barrera, un impediment, quan es tracta de reclamar el dret a decidir el nostre futur". Per la seva banda, Violant Mascaró, que encapçalant la candidatura Més per Vallromanes-ERC va aconseguir l'alcaldia, la qual va ocupar només un any, va afirmar que "en un poble petit com el nostre és important el gest de reconèixer en igual mesura tres persones que, independentment de la seva ideologia, han treballat per fer de Vallromanes un lloc al món, que participa de fer un país més cohesionat i més lliure. Avui, aquest gest no és simbòlic. És un gest encaminat a un procés que vol fer de Catalunya un país lliure de debò".

Per la seva banda, Xavier Esteban, coordinador i portaveu de Vallromanes Decideix , va agrair en nom de tots els membres de la comissió la col·laboració dels tres ex alcaldes i va qualificar de "molt positiva" la iniciativa, com a exemple de força del poble de Vallromanes i com a símbol del caràcter ciutadà de la plataforma que organitza la consulta.

Edicions locals