Martorelles també celebrarà una consulta el 20 de juny

Dilluns es durà a terme l'assemblea constituent de la plataforma organitzadora

Societat

Martorelles, Santa Maria de Martorelles

Martorelles se suma a la llarga llista de municipis del Vallès Oriental que celebraran una consulta sobre la independència de Catalunya. Gairebé 26.000 veïns de la comarca van votar en la tercera onada de consultes sobiranistes, que es va realitzar a catorze municipis del Vallès Oriental el passat 25 d'abril. Abans, en la primera i la segona tongada de referèndums, dotze poblacions de la comarca havien engrescat més de 18.800 persones. Ara, dos municipis s'han afegit ja a la quarta onada, que es farà el 20 de juny: Vallromanes i Martorelles, que el proper dilluns 11 de maig a les vuit del vespre, a les Escoles Montserrat, acollirà l'assemblea constituent de Martorelles Decideix, la plataforma organitzadora del referèndum.

Dilluns, per tant, s'escollirà la comissió organitzadora local de la consulta popular per a la independència per al proper 20 de juny de 2010. A l'assemblea hi està convidada tota la ciutadania de Martorelles i Santa Maria de Martorelles que lliurement desitgi participar i opinar sobre aquest procés. Alhora també es debatrà si Martorelles Decideix i la seva comissió local s'encarregarà de fer la consulta als dos municipis o únicament a Martorelles i es crea una altre comissió per a Santa Maria de Martorelles.

Martorelles Decideix i la seva comissió local tenen com a objectius fer una consulta "propera a la gent, participativa, seriosa i amb rigor, i amb la col·laboració de l'Ajuntament, a fi efecte d'aconseguir una bona participació el 20 de juny", segons subratllen els impulsors de la iniciativa sobiranista. Per això, la comissió local coordinarà a totes aquelles persones voluntàries de la consulta de Martorelles, i si s'escau Santa Maria de Martorelles, a través d'estands, xerrades, penjant cartells per aconseguir la participació de la ciutadania en aquesta consulta... Aquest dissabte 8 de maig Martorelles Decideix posarà un estand informatiu al mercat setmanal de Martorelles per començar a donar-se a conèixer i acostar-se a la gent. Aquest acte es repetirà de forma alternativa des de dissabte fins al dia de la consulta.

Edicions locals