Unes 260.000 persones passaran aquest cap de setmana pel Circuit de Montmeló

Els Mossos d'Esquadra dissenyen un dispositiu especial pel Gran Premi de F1

Esports

Granollers, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès

Els Mossos d'Esquadra preveuen que unes 260.000 persones passin pel Circuit de Montmeló aquest cap de setmana per gaudir del Gran Premi de Fórmula 1. La policia catalana ha preparat un dispositiu especial per a l'ocasió, que mobilitzarà uns 600 agents i comptarà amb el suport de les policies locals dels quatre municipis del Vallès Oriental més afectats per aquesta marea humana: Parets, Montmeló, Montornès i Granollers. En una roda de premsa celebrada dimecres, els Mossos van recomanar l'ús del transport públic per accedir al Circuit i avançar el màxim possible l'entrada al recinte si s'escull el vehicle privat. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit també ha preparat un operatiu especial per facilitar l'accés al Circuit.

El sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, l'intendent Joan Portals, va explicar dimecres des de la comissaria de Granollers que preveu que s'acostin al Circuit de Montmeló unes 60.000 persones divendres, i unes 200.000 dissabte i diumenge. Xifres que no s'apropen al rècord del Circuit, que va reunir 140.000 persones el diumenge de l'edició del 2007. Pel que fa al dispositiu, uns 600 agents dels Mossos vetllaran per la seguretat. Segons Portals, el dispositiu és semblant al de l'any passat i es divideix en tres blocs: Trànsit, per gestionar la mobilitat; seguretat a l'interior del circuit; i seguretat per tots aquells que optin pel transport públic.

Els Mossos recomanen que, qui pugui, vagi al Circuit amb transport públic. En aquest sentit, van avisar que s'incrementarà la vigilància de combois, estacions de tren i aparcaments de vehicles per part d'agents de paisà i uniformats per evitar furts i robatoris. A més, es controlarà la venda i la revenda ambulant, que estan prohibides. Està previst que unes 20.000 persones passin per l'estació de Rodalies de Montmeló durant els tres dies del gran premi.

Vies conflictives i rutes de sortida del Circuit
Pel que fa a l'operatiu de trànsit, es duran a terme mesures especials per facilitar l'accés i la sortida del recinte. Es posaran en marxa, per exemple, carrils addicionals que permetran un buidatge de 8.000 vehicles per hora i es reforçarà la senyalització vertical. Els Mossos també tenen previstes diverses rutes de sortida, que varien en funció d'on s'hagi aparcat el vehicle. L'inspector i cap de Trànsit dels Mossos de la Regió Policial Metropolitana Nord, Xavier Carabassa, va explicar que aquestes rutes passen per diverses localitats i polígons industrials.

Les autoritats van ressaltar les vies que, segons preveuen, seran les més conflictives durant els tres dies que dura el gran premi: la C-35 als nusos de Granollers i Parets, la C-17 al seu enllaç amb l'AP-7 a Parets, la C-33 a l'alçada del peatge de la Llagosta i l'enllaç amb l'AP-7 i la BV-5003 en el seu accés est i Nus del Congost. Com a novetat d'enguany, el Servei Català de Trànsit posarà en marxa una aplicació informàtica per millorar la gestió del dispositiu. Aquest eina, que estarà ubicada al Centre de Coordinació, possibilitarà veure en temps real tant les imatges dels helicòpters com de les noves càmeres instal·lades a les carreteres de la rodalia del Circuit.

El Servei Català de Trànsit (SCT), juntament amb els Mossos d'Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit per facilitar els accessos per autopistes, carreteres i xarxa viària secundària a l’entorn del Circuit, amb motiu de la celebració del 54è Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1.

Edicions locals