Cau una banda que havia robat joies a Granollers i Llinars

La Guàrdia Civil deté 13 persones acusades d'assaltar 31 establiments a tot l'Estat

Societat

Granollers, Llinars del Vallès

La Guàrdia Civil ha detingut a Castelló i la Corunya tretze integrants d'una banda que va atracar 31 joieries en diverses províncies espanyoles, entre elles Tarragona i Barcelona, en actuacions molt violentes en què van aconseguir apoderar-se de material valorat en 4,6 milions d'euros. Entre les joieries atracades n'hi ha una de Granollers i una altre de Llinars. Segons va informar la Guàrdia Civil, l'operació Rubí va culminar aquest dimarts amb la detenció a la localitat castellonenca de Borriana d'un ciutadà espanyol, A.R.C.N., de 59 anys i amb nombrosos antecedents policials; els altres dotze components de la banda van ser detinguts dilluns a Ordes, a la província de la Corunya.

Els dotze detinguts, de nacionalitat espanyola, colombiana i argentina, estan acusats de 31 robatoris en joieries, set dels quals a la demarcació de Barcelona -a la capital catalana, Granollers, Terrassa, Llinars del Vallès i Navàs- i quatre a Tarragona -al barri de Sant Pere i Sant Pau, Tortosa, la Sénia i Alcanar. La banda estava organitzada i actuava amb gran violència. Escollien la joieria, vigilaven si hi havia presència de cossos policials i, posteriorment, accedien a l'establiment fent veure que estaven interessats en les joies guardades a la caixa forta. Una vegada oberta la caixa, els lladres agredien el dependent, el lligaven, l'emmordassaven i s'enduien les joies.

Els agents de la benemèrita van realitzar cinc registres domiciliaris, en què es van trobar armes de foc simulades, una detonadora, una pistola de 9 mil·límetres parabellum, nombroses peces de joieria, perruques i documentació. Es calcula que el valor del material robat és de 4,6 milions d'euros. En un dels domicilis s'ha trobat una important plantació de marihuana, distribuïda en una petita caseta utilitzada com hivernacle i una habitació de l'habitatge usada com assecador.

Edicions locals