La Troba Kung Fú fa ballar l'Apolo en la presentació del disc 'A la panxa del bou'

El nou treball de la banda de la Garriga sortirà a la venda la setmana vinent

Cultura

la Garriga

Després d'haver presentat algunes de les seves noves cançons a través de jocs interactius penjats al seu web, el grup garriguenc liderat per Joan Garriga, La Troba Kung Fú, va presentar aquest dimecres a la nit el seu segon treball d'estudi, anomenat A la panxa del bou, que es posarà a la venda d'aquí una setmana. Amb l'inseparable acordió que l'ha acompanyat en les diverses formacions de què ha format part, Garriga explota amb La Troba la vessant més rumbera del seu repertori. El ritme, doncs, es va apoderar de la Sala Apolo des del primer minut de la seva actuació, que va començar amb dues de les noves cançons del disc: Les mil i una i El petit rumberu.

Una bona part del públic que va assistir al concert de La Troba Kung Fú tenia un bon motiu, a més de poder gaudir de l'actuació del grup, per fer-ho. I és que la banda ha fabricat una sèrie limitada de discs amb la cançó Flor de primavera, que es van regalar amb les 150 primeres entrades comprades prèviament per internet. Tot plegat perquè, malgrat que es pugui considerar un concert de presentació del disc, aquest encara no es troba a les botigues, on es distribuirà a partir de la setmana vinent. Tanmateix, algunes de les noves cançons ja eren conegudes per una gran part del públic, ja que La Troba n'havia deixat escoltar unes quantes al seu espai web.

El concert va ser marca de la casa: ritme encomanadís, guitarres ben rascades i el so de l'acordió del vallesà Garriga arrodonint la composició. Cançó darrere cançó, els infatigables músics de La Troba Kung Fú van interpretar temes nous i vells, i es van fer acompanyar d'amics músics per celebrar la publicació del disc. Wagner Pa i components dels grups Ai ai ai o Dijous Paella són alguns dels que es van animar a pujar a l'escenari.

La Sala Apolo no s'omple del tot
Ja sigui perquè el concert es va celebrar en dimecres o bé, com assenyalaven alguns dels assistents, "perquè no s'ha anunciat" amb gran antelació, la Sala Apolo no es va omplir del tot per veure la banda de la Garriga. No obstant això, el bon ambient i les ganes de ballar exhibides pels assistents van tornar a demostrar la bona sintonia que existeix entre el grup i el seu públic. Des de la primera cançó i fins l'última ningú va parar de moure's dins d'una sala seduïda per l'acordió, l'energia i l'entrega del carismàtic Joan Garriga.

La Troba Kung Fu tot just comença la presentació de 'A la panxa del bou'. Sense gaire temps per valorar l'actuació d'aquesta nit el grup viatjarà en breu a Marsella, on actuarà aquest divendres 7 de maig a la Fête de la Méditerranée-Vieux Port. Els concerts de presentació del nou de disc de La Troba continuaran a Mundo Caníbal de Cerdanyola (8 de maig), l'Aliança de Lliçà d'Amunt (15 de maig), el pavelló de Llagostera (21 de maig), a les festes de Nou Barris de Barcelona (22 de maig) i al Círculo de Bellas Artes de Madrid (28 de maig).

Edicions locals