Maria Llerda presidirà la permanent d'ERC al Vallès Oriental

La formació republicana escull Oriol López com a candidat a l'alcaldia de Mollet

Política

Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la

ERC del Vallès Oriental escollirà aquest dissabte, en el congrés que celebrarà al teatre municipal de Montornès, Maria Llerda com a nova presidenta de la permanent de la federació comarcal. I és que Llerda i Joaquim Ferriol, els dos aspirants a la presidència de la permanent, han acordat proposar una llista conjunta amb l'objectiu d'assolir una unitat oblidada des de fa anys. En el congrés, que es clourà amb la intervenció del diputat d'ERC al Parlament Europeu Oriol Junqueras, es triarà la presidència, la permanent i els quatre consellers comarcals, per un mandat de dos anys. A més, la candidatura conjunta proposa Violant Mascaró, exalcaldessa de Vallromanes, com a candidata comarcal a diputada al Parlament.

L'acord establert entre Joaquim Ferriol, exalcalde de Lliçà d’Amunt i actual regidor al municipi, i Maria Llerda, militant de la Roca i presidenta de la secció local d'Esquerra, es fonamenta en la convicció que una candidatura d'unitat "afavorirà l'empenta i la capacitat del partit a la comarca, sumant trajectòria i recursos en l'inici de cicle electoral que s'iniciarà ben aviat amb les eleccions al Parlament", subratlla la formació republicana. Així, i en virtut d'aquest acord entre ambdós, Llerda presentarà la seva candidatura a la presidència de la permanent i Joaquim Ferriol n'assumirà la vicepresidència, si la militància comarcal hi dóna suport. I la militància, fins i tot la secció local de Granollers -tradicionalment desvinculada de la federació comarcal-, recolzarà la candidatura unitària. Per la seva banda, Marta Planas, que va obtenir una ajustada victòria en els congressos del 2006 i 2008, ha decidit nou optar de nou a la presidència.

Si res estrany no passa dissabte, en la nova permanent de la federació comarcal, a més de Llerda i Ferriol, hi haurà Albert Biescas, de Mollet, com a Secretari d'Organització; Jordi Morera, alcalde de Tagamanent, com a portaveu comarcal; Pere Grivé, de Llinars, com a Secretari de Política Municipal; Vicenç Personat, de Caldes, com a Secretari de Finances; Oriol Ramon, de la Garriga, com a Secretari de Formació; Ramon Vilageliu, de Santa Eulàlia de Ronçana, com a Secretari de Comunicació; Muntsa Marzàbal, de la Garriga, com a Secretaria de la Dona; i Jordi Lloreda, de Canovelles, com a Secretari de Política Social.

ERC de Mollet tria el seu candidat a alcalde
En les darreres eleccions municipals de l'any 2007, i amb un 12,3 per cent dels vots a la comarca, Esquerra va ocupar el tercer lloc quant a partits més votats i actualment té l’alcaldia de Llinars, amb Martí Pujol; Santa Eulàlia de Ronçana, amb Enric Barbany; Tagamanent, amb Jordi Morera, i Caldes de Montbui, amb Jordi Solé. A més, Esquerra va ser la llista més votada en pobles com Lliçà d'Amunt o Vallromanes, i forma part del govern municipal d'altres pobles de la comarca, com la Roca, Sant Fost de Campsentelles o Cardedeu, entre d'altres.

Pel que fa a les properes municipals, l'assemblea de militants de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Mollet ja ha decidit -per unanimitat- el nom del seu candidat a l'alcaldia: serà Oriol López, únic regidor republicà a l'Ajuntament, que també opta a ser un dels consellers comarcals. "Som optimistes, aspirem a treure el màxim resultat", subratlla el flamant candidat. L'objectiu és renovar el discurs polític a la ciutat.

Edicions locals