Hotelers i restauradors de Montmeló preveuen fer l'agost amb la F1

Alguns hotels estan plens des de fa dies i els restaurants triplicaran la clientela

Societat

Montmeló

Els hotelers, restauradors i comerciants de Montmeló es mostren molt optimistes pel que fa a les previsions d'ocupació dels seus equipaments per a aquest cap de setmana, en què el Circuit de Catalunya, situat a les afores del municipi vallesà, acull el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. Els Mossos d'Esquadra calculen que unes 260.000 persones passaran pel Circuit aquests divendres, dissabte i diumenge. De fet, alguns hotels de Montmeló estan plens des de fa dies, sobretot els que estan més pròxims a l'equipament esportiu, mentre que alguns restaurants del centre de la població preveuen que la clientela es multipliqui per tres durant aquests dies.

La directora de l'Hotel Holiday Inn, Núria de Haro, ha explicat a l'ACN que quan hi ha Gran Premi al Circuit tenen ocupades les cent habitacions de que disposen. Explica que durant aquests dies la clientela els augmenta a l'entorn d'un 60 per cent i que no solen ser els aficionats particulars els que pernocten al seu establiment: "Els nostres clients són els equips que corren durant el cap de setmana. Arriben a principis de setmana i no marxen fins que ha acabat la cursa".

Pel que fa a l'activitat d'aquests clients, de Haro destaca que no solen sortir massa: "Es centren en el Circuit, i com a màxim se'n van a sopar a Granollers aprofitant l'oferta que hi ha". La responsable de l'hotel reconeix que el Circuit de Montmeló "és una gran font de negoci", i no només per la Fórmula 1, també pe les curses de motos, els tests o els diversos esdeveniments que s'hi fan. I és que les diferents curses de motor que es van disputar el passat 2009 al Circuit van generar un impacte econòmic de 120 milions d'euros. El comerç (30 per cent del total), el transport (27 per cent) i l'hostaleria (20) són els sectors més beneficiats per l'activitat que es genera al voltant del Circuit.

Menys clients que fa uns anys
Un altre sector que agraeix el Gran Premi, per tant, és el de l'hosteleria. Sarai Tengo, del Restaurant Can Major, al centre de Montmeló, explica que l'activitat del Circuit "fa que el poble es doni a conèixer, perquè es multiplica la gent que ve i l'activitat econòmica". Tengo calcula que poden passar per la localitat diversos milers de persones: "Montmeló té uns 9.000 habitants i al Circuit hi caben unes 100.000 persones. Segurament la meitat d'aquestes es quedaran pel Vallès Oriental i per la ciutat".

Les xifres del restaurant durant aquests dies són més que significatives: "Nosaltres tripliquem l'entrada de clients i de personal", sentencia Tengo, que, això sí, reconeix que fa uns anys el volum de negoci era molt més gran:"'No sabem perquè s'ha produït, però és innegable. Pot ser per la crisi o perquè quan es va iniciar l'activitat al Circuit érem quatre comerciants del poble i ara, en canvi, ha vingut molta més gent i s'ha hagut de repartir el negoci".

Edicions locals