Lorenzo reclama prudència als motoristes des de Montmeló

Aconsella als pilots que aturen els Mossos d'Esquadra en un control a l'autovia

Societat

Montmeló

Els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit (SCT) van fer aquest divendres una campanya de conscienciació per tal de reduir els accidents de trànsit, especialment en motocicletes i ciclomotors. Un dels punts de control es va muntar a la C-35, a tocar del Circuit de Catalunya a Montmeló, que aquest cap de setmana acull el Gran Premi de Fórmula 1. I la jornada va comptar amb un convidat d'excepció: el pilot mallorquí Jorge Lorenzo, subcampió del món de MotoGP l'any 2009, que va repartir fulletons amb el lema Seguretat viària: No te'n rentis les mans. A més, es van donar consells bàsics sobre conducció responsable a tots aquells conductors que els agents van aturar.

"La moto és meravellosa i excitant, però també perillosa", va dir a l'ACN Lorenzo, qui va declarar estar molt conscienciat per l'alta taxa de sinistralitat que es registra amb els vehicles de dues rodes. El pilot va demanar als conductors més inconscients que "quan tinguin algun moment de bogeria que s'ho repensin", ja que "ni de bon tros" la carretera té res a veure amb un circuit de velocitat. "La carretera no la coneixes com un circuit, que és petit i el pots memoritzar", va subratllar. Lorenzo també va apuntar que "al circuit no hi ha fanals, ni voreres, ni altres conductors".

L'objectiu de la campanya dels Mossos i el SCT és establir una acció preventiva de control que actuï com un element de conscienciació i dissuasió de conductes de risc, amb la finalitat de reduir els accidents entre els usuaris de motocicletes. En el fulletó que s'entrega, consten recomanacions com l'ús del casc, prendre's un descans si s'ha estat molta estona conduint i descartar actituds imprudents i l'excés de velocitat, entre d'altres. "De tant en tant és important recordar-ho", va comentar Xavier Carabassa, inspector i cap de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra.

Pel que fa als accidents amb motocicletes implicades, el responsable de trànsit dels Mossos va apuntar que després d'un 2008 negre l'any passat es va registrar una davallada "significativa" en el nombre de sinistres. "De moment, en el que portem d'any 2010, la tendència evoluciona de manera positiva", va sentenciar Carabassa.

Edicions locals