Treball promou en dos anys la creació de 476 llocs de treball al Vallès Oriental

La consellera Serna destaca la importància de l'Escola d'Imatge i So de Granollers

Economia

Granollers

La consellera de la Generalitat Mar Serna (PSC) va presentar aquest divendres a Granollers les actuacions dutes a terme durant el 2008 i el 2009 amb el suport del departament de Treball, mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), per generar llocs de treball al Vallès Oriental i intentar millorar l'ocupabilitat de les persones que es troben en atur o en risc d'exclusió social. En total, en dos anys la conselleria ha impulsat o finançat un total de 864 accions de promoció de l'ocupació a la comarca, que han comportat la contractació directa de 476 persones i han beneficiat 13.058 persones que han rebut formació ocupacional o han participat en un procés d'acompanyament en la recerca de feina o de millora de la seva ocupabilitat.

En totes aquestes actuacions, concretades en la seva major part a través d'ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal o entitats i associacions, han suposat una inversió per part del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de més de 19 milions d'euros, segons dades facilitades per Serna aquest divendres a Granollers, acompanyada pel president del Consell Antonio Rísquez. Tot plegat s'ha realitzat a través de programes de desenvolupament local, programes experimentals i projectes innovadors, programes de qualificació professional, programes mixtos de formació i treball, plans d'ocupació i programes d'orientació professional.

Serna va aprofitat la seva visita a Granollers per visitar les instal·lacions audiovisuals de Roca Umbert, un sector que segons la consellera situa Granollers i el Vallès Oriental "a la indústria del segle XXI". En el decurs de la visita la consellera va manifestar la importància de l'Escola Taller d'Imatge i So, feta a Granollers, i que ha permès la formació de 15 joves. Aquesta escola taller es podria repetir properament amb temàtiques vinculades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, segons anuncia l'Ajuntament de la ciutat.

Edicions locals