La Policia Local de Granollers deté dos joves que portaven una pistola

Els arrestats, un d'ells lladre reincident, rondaven una cèntrica sucursal bancària

Societat

Granollers

La Policia Local de Granollers, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, va arrestar el dijous 6 de maig dos joves que portaven a sobre una pistola i que rondaven la sucursal bancària de Caja Madrid que hi ha al carrer Anselm Clavé número 70 de la capital del Vallès Oriental. Els detinguts són Ismail A., veí de Granollers de 21 anys d'edat i amb deu detencions policials a l'esquena per robatoris amb força o intimidació i per lesions; i Mouad G., de 20 anys d'edat i domiciliat a Barcelona. La Policia Local de Granollers imputa als dos arrestat un suposat delicte de tinença il·lícita d'armes, conjuntament amb un altre de robatori amb intimidació en grau de temptativa.

Dijous, cap a les dotze del migdia, una patrulla de la Policia Local va ser alertada per un ciutadà que va informar que havia vist, a la porta de la sucursal bancària de Caja Madrid del carrer Anselm Clavé, dos individus sospitosos; un d'ells portava una pistola. El ciutadà va facilitar-ne la descripció. Acte seguit els agents van demanar suport urgent i es van adreçar al lloc, localitzant, a la porta de la citada entitat, als dos joves, que en adonar-se de la presència policial van fugir corrents. En aquest punt es va iniciar una persecució dels sospitosos per part de diverses dotacions policials granollerines i del cos de Mossos d'Esquadra, que havien estat alertats via telèfon.

En el decurs de la persecució, un dels dos individus va llençar una pistola, la qual va ser recuperada pels agents. Finalment , ambdós joves van ser detinguts a diferents llocs de la ciutat. El primer, al carrer Joan Enric Dunant, i el segon a la plaça de la Font Verda. L'arma intervinguda és una replica feta a Txèquia de la Beretta model 92 F de 9 mil·límetres parabellum, la qual es va poder comprovar a posteriori que era inservible per disparar, ja que tenia obturat el canó i, a més, li faltaven part del mecanismes interns del disparador. No obstant això, exteriorment la pistola estava complerta, i els agents actuants entenen que hagués servit perfectament per intimidar a qualsevol persona, ja que induïa perfectament a pensar que era una arma de foc curta.

Edicions locals