Els treballadors de Coperfil denuncien que porten tres mesos sense cobrar

Protesten a la planta de Vallgorguina també contra l'ERO que prepara l'empresa

Economia

Vallgorguina

Un centenar de treballadors de les instal·lacions que té el grup constructor Coperfil a Vallgorguina, i de dues empreses vinculades, Vircop Steal Components i Technocladd, es van manifestar aquest divendres 7 de maig a les portes de la planta d'aquesta última empresa per reclamar les nòmines dels últims tres mesos, que asseguren no haver cobrat, i per protestar davant l'anunci que ha fet l'empresa de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar uns 100 empleats dels 175 que hi ha a Vallgorguina. Els treballadors reiteren que comprenen la gravetat de la situació econòmica actual, però alerten que com a mínim se'ls hi deuen 3.500 euros per cap.

Divendres, els treballadors es van situar a les portes de la planta que té Coperfil a Vallgorguina amb crits contra els propietaris de les tres empreses i exigint que se'ls pagui "el que ens toca". Segons els representants dels treballadors, com a mínim els deuen 3.500 euros. Els afectats també van voler deixar molt clar que han donat "moltes oportunitats a l'empresa" i que són conscients de la situació econòmica, però també van avisar que necessiten cobrar "per pagar el dia a dia i mantenir les nostres famílies".

Un dels representants del comitè d'empresa de Coperfil, Daniel Cirera, va subratllar que sempre han tingut molta confiança amb la firma però que ara es troben "que hi ha gent ja té problemes fins i tot per pagar l'escola dels fills o la hipoteca de casa". Per la seva banda, un dels representants del comitè d'empresa de Vircop Steal Components -que dissenya i fabrica estructures i components d'acer-, Francesc Lázaro, va explicar que l'empresa els hi diu que estan esperant un refinançament per intentar millorar la situació i poder cobrar.

Edicions locals