El PSC de la Roca veu il·legalitats en la reurbanització de l'avinguda Gaudí

Acusa el govern municipal de malbaratar 600.000 euros del segon pla Zapatero

Societat

Roca del Vallès, la

El clima polític de la Roca s'escalfa. Unes hores abans que CiU i ERC es posicionin conjuntament enfront de la denúncia formulada per Miquel Estapé (PSC) contra quatre regidors de l'equip de govern davant del Tribunal de Cuentas de Madrid, els socialistes han denunciat possibles il·legalitats en la reurbanització de la vorera de l'avinguda Gaudí de Santa Agnès; unes treballs, finançats pel segon pla Zapatero, que costaran 241.000 euros. El PSC considera que el pla no pot finançar aquest tipus d'obres, i alerta que els veïns d'un costat de la via hauran de pagar-se la vorera i els de l'altra banda no. I entre els que s'estalviaran pagar res, segons afirmen els socialistes, hi ha el regidor de CiU, Jordi Fortí, i el promotor Clascà, "que va col·laborar amb la campanya electoral de CiU".

L'avinguda Gaudí de Santa Agnès s'està reformant actualment i en un costat els veïns estan pagant el 100 per cent de l'obra per obligació legal, al tractar-se de sol urbà no consolidat. A l'altra banda, tot i tenir les mateixes condicions urbanístiques, el govern municipal (CiU i ERC) proposa que els veïns no paguin res i que tot plegat es financi amb els ajuts del segon pla Zapatero. "Això podria ser una il·legalitat perquè al nostre entendre el pla ZP no pot finançar aquest tipus d'obres. I, també, podria ser un descarat tracte de favor cap als propietaris del sector de la unitat d'actuació 13b que s'estalvien de l'obligació legal de pagar la urbanització de les voreres", denuncia el PSC de la Roca, que sentencia que "els principals beneficiats" d'aquesta gratuïtat en els treballs serien Fortí i Clascà. Els socialistes demanen que es reformi el projecte i no es financi amb el pla Zapatero.

Obres "innecessàries i no prioritàries"
De fet, el PSC considera que l'equip de govern està malbaratant 600.000 euros -d'un pressupost d'1 milió- del pla Zapatero. Els socialistes denuncien que els projectes s'han aprovat sense oferir cap mena d'informació prèvia als veïns afectats, a les entitats i als grups municipals, i que s'ha obviat aprovar els projectes per ple: "Al nostre entendre era un obligació legal com han fet tots els ajuntaments que tenim coneixement", destaca el PSC, que reitera que "a la Roca es governa d'esquenes a la gent, amb ocultisme i sense donar cap possibilitat de participació". El PSC creu que els 600.000 euros es destinen "a obres innecessàries i no prioritàries"

Entre les actuacions previstes, hi ha el trasllat de la petanca al costat del camp de futbol de la Torreta, amb un pressupost de 200.000 euros. "Es trasllada la petanca de la devesa del Font del Cargol al costat del camp de futbol, on es fan unes rampes molt costoses que són innecessàries. Aquest obra és absolut despropòsit, es llencen 200.000 euros i s'hipoteca uns terrenys molt importants per ampliar les activitats de la zona esportiva més endavant amb pistes d'altres esports", sentencia el PSC, que també denuncia que es reurbanitzaran -amb un cost de 240.000 euros- les voreres dels carrers Lluís Millet, Lope de Vega i Salvador Espriu... "Aquesta obra no és gens prioritària. Les voreres tenen menys de 10 anys i estan en molt bon estat, tal com ho reflexa el pla d'accessibilitat que va lliurar al 2007 la Diputació de Barcelona", conclouen els socialistes roquerols.

Edicions locals