Els Xics preparen l'Ascenció consolidant els castells de set

La colla i el Club Triatló tenen a punt la 6ena edició de la cursa Els 10 Kilòmetres

Cultura

Granollers

Els Xics preparen aquesta setmana una de les actuacions més importants que realitzaran durant la temporada castellera a Granollers, amb motiu de la Fira de l'Ascensió. La trobada serà el proper diumenge 16 de maig a les dotze del migdia a la plaça de la Porxada, amb els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. Per escalfar motors, els Xics -que van començar els assajos a principis de març sota la direcció del cap de colla, Salvador Panosa- van actuar aquest diumenge a Figueres (Alt Empordà), on van descarregar sense masses problemes el 3 de 7, el 4 de 7 i el 4 de 6 amb agulla, juntament amb el pilar de quatre caminat d'inici i el pilar de 5 de comiat.

Per la seva banda, els Castellers de Figueres van descarregat el pilar de 4 caminat, el 4 de 7, el 5 de 6 amb agulla, el 3 de 6 amb agulla, pilar de 5 i el pilar de 4 al balcó. També van fer dos intents desmuntats de 3 de 7. I els Castellers de Sabadell van descarregat el pilar de 4 caminat, el 3 de 7, el 3 de 7 amb agulla, el 4 de 7 i el pilar de 5. En la seva anterior actuació, el diumenge 24 d'abril a Sant Celoni, els Xics de Granollers van descarregar castells de 7, el 3 i el 4, acompanyats dels quatre de sis amb agulla, dos pilars de quatre d'inici i el primer espat de cinc de la temporada.

Més de 500 corredors a Els 10 quilòmetres
D'altra banda, per sisè any consecutiu, els Xics i el Club Triatló Granollers organitzen Els 10 Km de Granollers, una cursa que arriba a la sisena edició i que té oberta la participació a 550 corredors. El proper dissabte 29 de maig a les set de la tarda s'inicia el recorregut, que discorre a l'entorn del passeig Fluvial, amb sortida i arribada a les pistes d'atletisme. El preu de la inscripció és de 10 euros pels participants amb xip groc, i 12 euros per la resta. Les inscripcions es poden fer a la botiga l'Aire Esports o per internet (www.atletisme.cat).

En aquesta edició s'amplia el nombre de participants a 550 -l'any passat eren 500- i les categories són tres: absolut (masculí i femení), local (masculí i femení) i la categoria especial de colla castellera (masculí i femení). Els Xics són la única colla del món casteller que organitza una cursa d'aquestes característiques amb premis als participants que pertanyen a una colla castellera. També hi ha la possibilitat de córrer la cursa infantil, que arriba a la quarta edició, i que es fa el mateix dissabte 29 de maig, a partir de les cinc de la tarda, per a nens i nenes de 4 a 13 anys.

Tots els participants disposen de dutxes, vestidors, servei de guarda-roba a les pistes d'atletisme, avituallaments en el decurs del recorregut i, en acabar la cursa, entrepà de botifarra, beguda i fruita. Els obsequis d'aquesta edició són uns mitjons tècnics i un bidó de beguda personalitzat. La cursa Els 10 Km de Granollers forma part dels actes Granollers vila oberta a la pau, que s'organitzen a la ciutat amb motiu de la commemoració del bombardeig que va patir Granollers el 31 de maig de 1938.

Edicions locals