ICV escull Casasnovas com a candidat a l'alcaldia de Granollers

El nou cap de llista supera Jordi Garriga, president comarcal, en unes primàries

Política

Granollers

Els partits polítics del Vallès Oriental continuen preparant-se per a les eleccions municipals que s'han de celebrar el maig de 2011. I el primer és escollir cap de llista. Un mes després que ERC tries Pep Mur com a candidat a l'alcaldia de Granollers, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) -que actualment no té cap regidor a la capital del Vallès Oriental- anuncia que Josep Casasnovas encapçalarà les llistes en les properes municipals. La tria, segons detalla Iniciativa, és fruit d'un llarg procés intern de debat i reflexió. Un procés que va finalitzar aquest dissabte amb unes primàries; s'hi van presentar Casasnovas i el president comarcal d'ICV, Jordi Garriga, i els militants granollerins van escollir el primer dels candidats.

Casasnovas relleva com a candidat a l'alcaldia de Granollers a Jaume Vernet, que en les últimes municipals, l'any 2007, només va aconseguir 916 vots i, com a conseqüència, no va entrar al consistori. L'objectiu d'ICV, per tant, és recuperar la representació institucional a l'Ajuntament. I això passa per restablir l'entesa amb Esquerra Unida, que ara fa tres anys va sumar 334 vots.

Segons ha explicat Casasnovas a AraVallès, les dues formacions porten setmanes negociant concórrer juntes de nou a les municipals. "Portem dos anys organitzant tot tipus d'actes conjuntament, com a coalició, i ara estem en converses per decidir si també anem junts a les eleccions", explica el flamant cap de llista d'ICV, que està convençut que les negociacions arribaran a bon port. "Entre el PSC i ERC hi ha espai suficient per aconseguir dos regidors", sentencia el candidat.

Josep Casasnovas Vaquero viu i va néixer a Granollers el 26 de febrer de 1967. Ha viscut als barris granollerins de la Font Verda, Can Gili, Sant Miquel i Tres Torres. És cap tècnic de mitjans audiovisuals de professió, president local d'Iniciativa per Catalunya Verds, responsable de comunicació d'ICV del Vallès Oriental, adjunt de comunicació de CCOO del Vallès Oriental-Maresme, delegat Sindical per CCOO, membre del Consell Assessor del Consorci de la TDT de Granollers, vocal de l'Associació de Veïns de Tres Torres i vicepresident de l'AMPA del CEIP Lledoner. Va ser el representant d'ICV a l'Institut Municipal de la Comunicació i a Granollers Mercat. He estat soci de diverses entitats de la ciutat.

Edicions locals