Caldes millorarà la principal via d'entrada al municipi

Una illa central separarà els dos sentits de circulació de l'avinguda Pi i Maragall

Societat

Caldes de Montbui

Un cop acabat el projecte de millora del passeig del Remei, l'entrada nord de Caldes de Montbui, l'Ajuntament del municipi considera que ha arribat el moment d'adequar la concorreguda entrada sud, des del polígon comercial El Tint. El consistori calderí ha començat els tràmits per adjudicar aquesta obra, amb un preu de licitació de 365.400 euros. Les previsions són acabar els tràmits d'adjudicació entre els mesos de maig i juliol perquè el projecte pugui començar al setembre. Es preveu que l'obra duri uns sis mesos. El projecte d'urbanització de l'accés sud consisteix en reurbanitzar el tram de l'avinguda Pi i Margall que queda entre les cruïlles dels carrers de Pare Poch i Montserrat Roig, pel nord, i de Josep Calvó i M. Aurèlia Capmany, pel sud.

L'avinguda començarà amb una illeta i tot el tram tindrà una illa central que separarà els dos sentits de la circulació. Segons subratlla el consistori, aquesta illa està pensada per augmentar la seguretat en una via que divideix el polígon comercial en dues parts i que s'ha convertit en un pas habitual de vehicles i vianants. A més, es pavimentarà de nou la calçada i s'actuarà sobre l'enllumenat, les voreres i la zona d'aparcaments. També es millorarà l'arbrat per embellir l'arribada a Caldes. Per l'execució, Caldes compta amb una aportació de la Generalitat -a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya- de 219.189 euros, una xifra que l'Ajuntament intenta ampliar en aquests moments.

Obres als carrers del centre històric
Un dels objectius del Pla de Barris de Caldes és la millora dels carrers del casc antic que encara no han estat reurbanitzats per tal de donar valor al centre turístic de la vila termal. Aquest maig comença el procés per adjudicar les obres dels carrers inclosos en la primera fase: Muralla, Hostalric, Lleonarda, Roma i Sinagoga. El projecte consisteix en homogeneïtzar totes les vies, mantenint l'aparença que ja tenen carrers com del Forn, de Barcelona, de Vic o del Pont. Seran espais de plataforma única i fets amb pedra de Sant Vicenç. En el cas del carrer de Roma es mantindrà la llamborda en la part central. A banda, la reurbanització implica la renovació dels serveis, amb actuacions com el soterrament de la línia de distribució elèctrica i la renovació de l'enllumenat públic.

Tot plegat és previst que comenci al setembre i duri quatre mesos. Amb tot, cal tenir present que aquests carrers també estan sotmesos a un seguiment arqueològic, donat el seu emplaçament. El preu de licitació d'aquestes obres és de 231.399 euros, la meitat dels quals els assumeix la Generalitat a través del Pla de Barris i la resta entre l'Ajuntament i els veïns dels carrers.

Edicions locals