El PSC de la Roca denuncia irregularitats a l'Ajuntament per valor de 400.000 euros

Troba insultant que l'alcalde s'ofengui perquè l'investiga el Tribunal de Comptes

Política

Roca del Vallès, la

Acció, reacció. L'endemà que els dos partits que formen l'equip de govern de la Roca (CiU i ERC) acusessin el PSC de fer una oposició "destructiva i indigna", en resposta a la denúncia personal interposada pels socialistes contra el batlle Rafael Ros i tres regidors davant el Tribunal de Comptes de Madrid per unes suposades irregularitats en contractes de serveis i factures de contractes menors, el Partit Socialista va donar més detalls de la delació. El PSC de la Roca explica que el passat desembre de 2009 el Tribunal de Comptes va iniciar diligències per a investigar les irregularitats reflectides en 16 informes de dues interventores municipals durant els anys 2008, 2009 i 2010, en el pagament de desenes de factures per un import de 400.000 euros.

Segons afirma el PSC, els informes detallen que s'han pagat factures per un import de 400.000 euros, vulnerant la llei de contractes, sense donar la possibilitat que es presentin ofertes de diferents empreses. "És el que s'anomena vulgarment encarregar contractes a dit", subratllen els socialistes roquerols, que afegeixen que tot plegat ha generat un prejudici als recursos públics de l'Ajuntament. És més, el PSC assegura que un dels regidors denunciats, Manuel Álvarez, va justificar en el ple del passat mes de gener que el pressupost del 2010 havia reduït l'import previst per alguns serveis perquè preveia que, per la crisi, s'aconseguiria una rebaixa del 25 per cent dels contractes pendents de regularitzar. "Això voldria dir que sobre el total de 400.000 euros l'Ajuntament es podria haver estalviat fins a 100.000 euros si hagués donat la possibilitat a altres empreses a presentar ofertes", sentencien els socialistes.

El PSC reitera que ha denunciat irregularitats que afecten a desenes de factures durant dos anys, i que va decidir anar al Tribunal de Comptes després de reclamar repetidament al consistori, "sense cap resposta", que es prenguessin les mesures per evitar aquestes irregularitats. Segons conclou el Partit socialista de la Roca, el Tribunal ha vist indicis de prejudicis en els fons públics de l'Ajuntament i ha iniciat les diligències contra els membres de la junta de govern, "que són els responsables de l'aprovació del pagament de les desenes de factures irregulars".

Els socialistes acusen Ros d'enganyar els ciutadans
Els socialistes demanem a l'equip de govern que aclareixi per què s'han produït les irregularitats informades per les interventores municipals, que es prenguin les mesures per a que no tornin a passar i que, enlloc d'atacar l'oposició, "dediquin les seves energies a treballar pel municipi i a complir amb les obligacions legals de transparència en la gestió dels diners públics". I és que el PSC acusa l'alcalde Ros d'enganyar als ciutadans negant les irregularitats i de fer "acusacions falses sobre irregularitats del socialistes en mandats anteriors sense que hi hagi cap informe d'intervenció". "És insultat que CiU i ERC es facin els ofesos perquè el Tribunal de Comptes els està investigant; els únics que es poden sentir ofesos són els ciutadans amb la mala gestió de l'equip de govern", conclou el Partit Socialista de la Roca.

Edicions locals