Caldes de Montbui s'omple de titelles

La Fira de Titellaires Romà Martí vol convertir-se en punt de trobada del gènere

Cultura

Caldes de Montbui

Arrenca la 13a edició de la Fira de Titellaires Romà Martí, una trobada que des d'aquest divendres i fins al 16 de maig reunirà a Caldes de Montbui alguna de les propostes més destacades del gènere, a més de companyies centenàries i altres que acaben de començar. El director artístic de la fira, Eugeni Navarro, va destacar aquest dijous en la presentació de la nova edició de la Fira que les jornades cobriran totes les especialitats del gènere, com ara ombres i titelles de fils i de taula, i que comptaran amb companyies de gairebé tot el món. "Ens agrada proposar espectacles que s'estrenin aquí, però també companyies noves que comencen, d'altres amb molt prestigi com ara l'argentí Carlos Converso i algunes de centenàries, com la companyia Vergés", va explicar Navarro.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Caldes de Montbui, Pep Gaspar, va destacar que l'objectiu de la fira és "apropar els titellaires de tot el món perquè puguin explicar la seva creativitat i els seus projecte i perquè el públic pugui gaudir amb les seves històries". L'escenari principal de la Fira serà la plaça Onze de setembre del municipi termal, però també es faran espectacles a la biblioteca municipal, la residència d'avis Santa Susanna i a una sala del recuperat balneari de Can Rius. A més, es farà una cercavila pel carrer Pi i Maragall.

Aquest any la Fira -que va néixer l'any 1993 en homenatge al titellaire Romà Martí- acull una de les propostes més nostàlgiques de les darreres edicions: l'homenatge a Sebastià Vergés, el segon descendent de la nissaga de titellaires catalans, que es jubila enguany. Per donar a conèixer la companyia catalana i centenària Titelles Vergés, el Museu Thermalia acull l’exposició Centenari de Titelles Vergés (1910-2010). D'altra banda, la present edició de la fira inclou la darrera estrena de la reconeguda companyia Rocamora, Oliu, el petit llenyataire.

Edicions locals