Els Xics aixequen els primers castells de set i mig de la temporada

La colla de Granollers descarrega a la Porxada el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7

Cultura

Granollers

Els Xics de Granollers van aprovar amb nota una de les actuacions més importants que realitzaran durant la temporada castellera a la capital del Vallès Oriental, amb motiu de la concorreguda Fira de l'Ascensió. Amb la mirada posada en els castells de vuit -començant pel quatre de vuit que ja es va descarregar el passat mes de novembre-, aquest diumenge 16 de maig la colla granollerina va signar la millor actuació d'aquesta temporada -que tot just acaba d'arrencar- assolint dos castells de set i mig: el quatre de set amb agulla i el cinc de set. L'actuació, a una plaça de la Porxada que no es va acabar d'omplir, va començar amb dos pilars de quatre aixecats per sota.

Els Xics, acompanyats dels Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, van obrir plaça amb un quatre de set amb agulla, que va presentat bones sensacions des del primer moment, i que només va tremolar al final. La colla castellera de Granollers va continuar la seva actuació amb el cinc de set, que, segons subratllen des dels Xics, es va treballar "amb més constància" però es va descarregar "sense massa problemes". La colla es va acomiadar de la Porxada i de la Fira de l'Ascensió amb el quatre de set i un vano de cinc. Els Xics faran la seva propera actuació el diumenge 30 de maig a Barcelona.

Els Castellers de Sants van demostrar que han començat temporada de manera excel·lent descarregant un pilar de quatre, el tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set. Els borinots es van acomiadar amb el pilar de cinc. Per la seva banda, Capgrossos de Mataró van descarregar el pilar de cinc, el tres de vuit, el quatre de vuit, la torre de vuit amb folre i un vano de cinc.

Més de 500 corredors a Els 10 quilòmetres
D'altra banda, per sisè any consecutiu, els Xics i el Club Triatló Granollers organitzen Els 10 Km de Granollers, una cursa que arriba a la sisena edició i que té oberta la participació a 550 corredors. El proper dissabte 29 de maig a les set de la tarda s'inicia el recorregut, que discorre a l'entorn del passeig Fluvial, amb sortida i arribada a les pistes d'atletisme. El preu de la inscripció és de 10 euros pels participants amb xip groc, i 12 euros per la resta. Les inscripcions es poden fer a la botiga l'Aire Esports o per internet (www.atletisme.cat).

Edicions locals