L'alcalde de Santa Eulàlia no optarà a la reelecció

Enric Barbany (ERC) anuncia que vol dedicar-se a una altre activitat professional

Política

Santa Eulàlia de Ronçana

L'alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Enric Barbany (ERC), va anunciar aquest dilluns que no optarà a la reelecció com a batlle en les properes eleccions municipals, que es faran el maig del 2011. Segons subratlla l'encara alcalde, la decisió, reflexionada durant mesos, és fruit del procés democràtic de renovació d'Independents-ERC. "A partir de l'any que ve tinc ganes de fer un canvi i poder-me dedicar plenament a una altra activitat professional", explica Barbany, alcalde de Santa Eulàlia des de les eleccions del 2007, gràcies a la reedició del pacte de govern entre Independents-ERC i PSC -la força més votada en aquelles municipals va ser CiU, amb només 12 vots més que els republicans.

Després de setze anys com a representant dels ciutadans i ciutadanes a l'Ajuntament, vuit dels quals amb plena dedicació al govern municipal, Barbany subratlla que "tinc la consciència que, en aquesta etapa, amb tota la il·lusió del món, hauré fet la meva tasca, l'aportació de què hauré estat capaç". Com a alcalde Barbany ha planificat i tancat el mapa educatiu del poble, potenciat el centre cívic i construït la biblioteca, entre d'altres. L'encara batlle -mantindrà les seves responsabilitats al davant de la corporació municipal fins a les eleccions- afirma que "sento aquesta activitat no pas com una professió, sinó com un servei a la comunitat".

Per la seva banda, Independents-ERC, que encara no ha decidit qui serà el cap de llista als propers comicis, agraeix profundament l'aportació que, durant tot aquest temps, ha fet Barbany: "el projecte i l'actuació del grup al poble ha tingut en ell un puntal bàsic i, ara, des d'una altra posició podrà continuar contribuint en la realització dels nostres projectes", subratlla la formació, que afegeix que encara els propers anys "amb forces renovades i confiant, com sempre hem fet, en la riquesa del poble i del grup alhora d'oferir aquest mateix sentit de servei".

Barbany, que és enginyer de telecomunicacions i que va ser un dels fundadors del grup polític Independents-ERC -que l'any 2003, amb Jaume Dantí al capdavant, assolí l'alcaldia de Santa Eulàlia gràcies a un pacte amb el PSC-, considera bo que hi hagi renovació als ajuntaments i que diverses persones d'un poble "vulguin i puguin, durant una etapa de la seva vida, fer una aportació a la comunitat a través de l'activitat política".

Edicions locals