El Vallès Oriental participa activament en la Setmana de la Biodiversitat

Pretén conscienciar a la societat de la gran importància de preservar l'entorn

Societat

Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni

En el marc de la Setmana de la Biodiversitat a Catalunya, el Vallès Oriental participa activament organitzant per tot el seu territori diversos actes, des de passejos a projeccions de documentals. Aquesta Setmana s'emmarca dins de l'Any Internacional de la Biodiversitat promogut per les Nacions Unides, i tindrà lloc entre els dies 21 i 30 de maig arreu del territori català. Durant deu dies, entitats i institucions de la comarca mostraran, a través de les seves activitats, la importància de conservar la biodiversitat i la necessitat de preservar-la, així com donar a conèixer les iniciatives que aquestes es duen a terme en aquest sentit per part d'entitats dedicades a la conservació de la natura, centres de recerca i documentació, ajuntaments, espais naturals protegits...

Arreu del territori català s'organitzaran prop de 300 actes relacionats amb la diversitat de vida del nostre patrimoni natural com ara: sortides i itineraris guiats per descobrir el territori i les espècies que hi habiten, xerrades informatives, jornades i taules rodones, tallers pràctics, exposicions, concursos, jornades de voluntariat, entre d'altres.

Situació de la biodiversitat a Catalunya
La biodiversitat és la varietat de vida en totes les seves formes, àmbits i combinacions, inclosa la diversitat d'ecosistemes, la diversitat d'espècies i la diversitat genètica. Dit d'una altra manera, la biodiversitat és la varietat de la vida a la Terra. Els humans compartim la vida amb més de tretze milions d'espècies diferents, incloses les plantes, els animals i els bacteris. Aquest increïble sistema natural és un tresor de valor incalculable on es fomenta el benestar de les persones. La contribució de la biodiversitat a les nostres vides no és només pràctica, física o útil, també és cultural.

Catalunya és un país ric en biodiversitat. La meitat de les espècies conegudes a la península Ibèrica i més d’una tercera part de les espècies europees de la majoria de grups zoològics es troben a Catalunya. Al nostre territori hi ha 94 hàbitats d'interès comunitari, és a dir, el 47 per cent dels tipificats per la Unió Europea. A més, podem trobar 817 espècies autòctones de molses, (el 81 per cent de les espanyoles i el 48 per cent de les europees). També acollim el 38 per cent d'ocells i el 47 per cent de mamífers presents a Europa. Tenint en compte aquestes dades, i les amenaces a què està sotmesa -aquí i arreu del planeta-, la conservació de la biodiversitat està a l'ordre del dia de les agendes polítiques d'arreu del món, exigeix dedicar-hi grans esforços.

ACTES PER MUNICIPIS I PER DIES.

Edicions locals