Arrenca la Fira de Sant Isidre de Cardedeu

El poble acull els concursos de bestiar boví i equí i el de doma clàssica d'iniciació

Societat

Cardedeu

La Fira de Sant Isidre de Cardedeu se celebra enguany una setmana més tard del que és habitual, des d'aquest divendres i fins al dilluns 24 de maig. La FICARD ha començat a les set de la tarda amb l'acte d'inauguració, a l'estand que té l'Ajuntament al recinte firal, amb la presència del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs (ERC), l'alcaldessa Calamanda Vila (CiU) i les autoritats locals i comarcals. Com sempre, el protagonista principal de la Fira serà el bestiar, amb els concursos de bestiar boví i equí, el concurs de doma clàssica d'iniciació o la burricada. En destaca l'espectacle eqüestre Único, a càrrec de l'Escola d'equitació el Centauro de Tudela de Duero (Valladolid), que es farà diumenge al matí.

Una altra novetat d'enguany és l'exposició de tractors antics i eines del camp. Però també hi tindran cabuda les activitats tradicionals i més consolidades com la mostra gastronòmica, el concurs mundial de menjadors de borregos o la gimcana de tractors, entre d'altres. Pel que fa als expositors, se n'esperen més d’un centenar de la comarca i d'arreu dels països catalans, qui oferiran productes i serveis per a tots els públics del divendres 21 al dilluns 24 de maig. Tot plegat emmarcat en l'entorn natural privilegiat dels parcs Pompeu Fabra i Pinetons.

El trenet turístic, una de les novetats de l'any passat, tornarà a passeja tothom qui ho desitgi pel municipi, i acostarà les persones que vulguin visitar la Fira dels barris fins al recinte firal. La Fira de Sant Isidre de Cardedeu és un certamen ramader, agrícola i comercial amb activitats lúdiques complementàries. Està organitzada per l'Associació Fira de Sant Isidre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardedeu.

Edicions locals