Sant Celoni denuncia 22 conductors per no dur cinturó

La Policia Local va desplegar una campanya de controls del 3 al 16 de maig

Societat

Sant Celoni

La Policia Local de Sant Celoni va realitzar durant les primeres setmanes de maig una campanya de control de l'ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil als cotxes que circulaven pel municipi. La iniciativa policial va acabar amb la denuncia de 22 infractors: 19 conductors infringien la normativa de portar el cinturó de seguretat cordat i col·locat correctament i 3 persones que anaven com a acompanyants tampoc el portaven. En total s'han realitzat 8 controls a diferents hores del matí i tarda. Aquesta campanya de control es feia a nivell de tot Catalunya i estava orientada a fomentar l'ús dels elements de seguretat passiva i així també combatre la indisciplina viària.

El cinturó de seguretat és un dels mecanismes que aporta més seguretat passiva als usuaris en cas d'accident. Des de fa 13 anys, els fabricants de vehicles estan obligats a instal·lar sistemes d'activació lligats a un pretensor, el mecanisme que tensa el cinturó per ajustar-lo al cos. En cas doncs, de coalició, el cinturó ha d'impedir que el passatger surti llençat fora del vehicle i, evitar, en la mesura que sigui possible, que es colpegi contra el volant o el seient davanter.

No només són els conductors i els passatgers del davant els que han de cordar-se el cinturó, sinó que les persones que viatgin al darrere també ho han de fer. El cinturó s’ha de dur estret al cos, si es manté ample, s’anul·la la seva funció. Pel que fa als més petits, han d’anar subjectats amb els mecanismes corresponents, és a dir, les cadiretes o alçadors, segons les edats fins que superin el metre i mig. La seva funció és col·locar el nen o nena a l’alçada idònia perquè el cinturó pugui fer la seva funció.

Edicions locals