Els alcaldes i càrrecs electes s'abaixaran el sou entre un 0,56% i un 15%

La FEMP acorda reduir els salaris en funció de les retribucions que es perceben

Política

Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni

L'executiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va acordar aquest dimarts per unanimitat una rebaixa dels sous per a tots els alcaldes i càrrecs electes fins un 15 per cent. En funció dels sous que perceben i en línia amb el decret del govern espanyol, les reduccions de sous aniran del 0,56 per cent pels que menys cobren fins el 15 pels que més. En concret, el president de la FEMP, Pedro Castro, va explicar que aquells alcaldes que tenen un sou similar al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al voltant dels 6.000 euros al mes, se'l reduiran un 15 per cent. Els sous equivalents als secretaris d'Estat es retallaran un 10 per cent, i així progressivament fins la reducció mínima del 0,56 per cent.

La FEMP es va reunir dimarts al matí per estudiar aquesta rebaixa en el salari dels alcaldes i els càrrecs electes -d'Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions- de tot l'Estat, a més d'analitzar el decret llei pel qual s'adopten mesures extraordinàries per reduir el dèficit públic i que prohibeix als ajuntaments recórrer al crèdit a llarg termini entre l'1 de gener del 2011 i el 31 de desembre d'aquest any. Inicialment, dilluns, el decret deia que els ajuntaments no es podrien endeutar des d'avui mateix ni durant el 2011, però finalment, dimarts, el govern espanyol va rectificar i va endarrerir set mesos la retallada.

L'acord de la FEMP contempla que las reduccions salarials s'estableixin de forma individual i amb criteris progressius. Es reduirà un 15 per cent del total del sou d'aquells càrrecs que cobrin com els ministres o presidents del govern. és a dir, uns 6.000 euros o més; un 10 per cent a aquelles retribucions salarials que es corresponguin amb els sous dels Secretaris d'Estat; un 8 per cents als sous dels Secretaris Generals; i reduccions d'entre un 0,56 per cent i un 7 per cent per aquells que cobrin com un empleat públic.

Edicions locals