Sant Celoni celebra un ple extraordinari per por a no poder endeutar-se

Granollers espera la rectificació del PSOE i demana un crèdit de 2.500.000 euros

Economia

Granollers, Roca del Vallès, la, Sant Celoni

Ajuntaments i diputacions de tot l'Estat van celebrar dilluns plens extraordinaris per aprovar amb urgència crèdits que en alguns casos ja tenien pactats i que, en principi, des d'aquest dimarts tenien prohibits. Tot plegat, abans que el govern espanyol rectifiques i, en lloc de prohibir als ajuntaments el crèdit a llarg termini des de dimarts mateix, permetrà que es puguin sol·licitar durant tot el 2010. Així, la prohibició entrarà en vigor l'1 de gener del 2011, fins al 31 de desembre del mateix any. Sigui com sigui, un dels Ajuntaments que va celebrar un ple extraordinari d'urgència en resposta als anuncis de Zapatero va ser el de Sant Celoni, que va aprovar una modificació de crèdit i un crèdit a llarg termini de més de 2 milions d'euros.

Dilluns, el consistori celoní, per 15 vots a favor (CiU i PSC) i una abstenció (CUP), va aprovar inicialment l'expedient de modificació de crèdit en el pressupost per a 2010 per un import de 105.000,00 euros, amb l’objectiu de garantir el finançament necessari per adquirir mobiliari i material informàtic per Sax Sala, el Centre de Formació i Ocupació Baix Montseny que començarà a funcionar al setembre. A més, l'Ajuntament, per 15 vots a favor (CiU i PSC) i 1 abstenció (CUP), va aprovar la concertació d'un préstec de 2.518.548 euros per finançar la remodelació de Can Ramis, la construcció de les hortes públiques, la urbanització de l'equipament educatiu a Can Sans (serveis i carril bici), i de carrers com Abat Oliva i Pau Casals, el pavelló de la Batllòria, entre molts d'altres.

A la Roca l'equip de govern també va convocar dilluns un ple extraordinari per aprovar la demanda de crèdits a llarg termini, però ho va fer a última hora, arribant a convocar als regidors de l'oposició -concretament els del PSC- quan quedaven pocs minuts per a la mitjanit. Un fet que va provocar que al ple només hi assistís l'equip de govern. Els socialistes ja ho han denunciat, qualificant-ho de "lamentable i esperpèntic" (veure carta dels regidors del PSC a la Roca).

Més de 2 milions per a la nova plaça de Can Comas
Amb menys urgències, aquest dimarts, el mateix dia que el govern espanyol precisés al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que la prohibició de recórrer al crèdit a llarg termini estarà en vigor l'1 de gener del 2011, el ple de l'Ajuntament de Granollers va aprovar avalar l'operació de crèdit a llarg termini d'un import de 2.500.000 euros, a contractar per la societat mercantil Granollers Promocions SA, destinada a finançar la construcció de l'aparcament públic a la nova plaça de Can Comas, Pla Especial Sector 14b de Granollers. Això sí, el PSC es va quedar sol aprovant la demanda del crèdit, ja que CiU, ERC i el PP es van abstenir.

Edicions locals