Enxampat un veí de les Franqueses amb droga i 650 euros falsos

El jutge l'envia a la presó després que els Mossos l'arrestessin a la Jonquera

Societat

les Franqueses

El jutge ha disposat l'ingrés a presó per a un veí de les Franqueses a qui els Mossos d'Esquadra van enxampar diumenge amb droga i 650 euros falsos al damunt. Els agents van detenir el jove, Yacouba F., de 30 anys, durant un control fet al peu de la carretera N-II al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà). L'home, que viatjava al seient de l'acompanyant, va intentar amagar una bossa de mà quan la patrulla policial els va aturar. A l'interior del vehicle, els Mossos van trobar-hi diverses paperines que contenien prop de 350 grams d'heroïna i cocaïna. A més, el jove també portava al damunt fins a 1.450 euros en bitllets de 50, dels quals gairebé la meitat eren falsos.

La detenció de Yacouba F. va tenir lloc aquest diumenge cap a dos quarts de vuit del matí. Els Mossos d'Esquadra estaven fent un control de drogues i alcohol al quilòmetre 773 de la N-II, al terme municipal de la Jonquera, i van aturar un turisme. Mentre el cotxe reduïa velocitat i frenava, un dels agents va observar com el noi que anava al seient de l'acompanyant intentava amagar una bossa de mà. Els mossos van demanar al jove que els n'ensenyés el contingut i, al seu interior, van trobar fins a set embolcalls de droga.

Més de 300 grams de cocaïna
En total, hi havia sis paperines de plàstic en forma de bola que contenien 320,70 grams de cocaïna. L'altre embolcall, de paper d'alumini, contenia 15,79 grams d'heroïna. A més, Yacouba F. portava al damunt 1.450 euros dividits en bitllets de 50. D'aquests, gairebé la meitat (650 euros) eren falsificats.

Després dels indicis recollits, els Mossos d'Esquadra van detenir l'home pels delictes de tràfic de drogues i falsificació de moneda i efectes timbrats. De forma paral·lela, la patrulla també va fer un test de detecció de drogues a la conductora del cotxe. La dona va donar positiu i, per aquest motiu, els agents va immobilitzar el vehicle i van denunciar la dona per la via administrativa. El detingut, Yacouba F., que no té antecedents, va passar aquest dilluns a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

Edicions locals