ICV al·lega contra l'ordenança de civisme de Granollers

Reclama eliminar la prohibició de la prostitució i de l'exercici de la mendicitat

Política

Granollers

ICV de Granollers va presentar aquest dimecres al·legacions a la nova Ordenança dels Espais d'Ús Públic i Civisme de la ciutat, que reuneix per primera vegada en un únic text tots els aspectes relacionats amb l'ús dels espais públics per part de la ciutadania, la imatge de la ciutat i dels espais privats d'ús públic, i també els principals aspectes de civisme, convivència i conducta de la ciutadania. La formació ecosocialista presenta vuit al·legacions amb "la voluntat de fer aportacions en el debat polític i social del nostre municipi", i amb l'objectiu de "millorar aspectes com la mobilitat, ubicació dels elements de recollida d'escombraries i soroll", entre d'altres.

Per a ICV de Granollers l'aspecte "més greu" d'aquestes ordenances -aprovades inicialment en el ple celebrat el passat 25 de maig amb els vots de PSC i CiU, i l'abstenció de PP i ERC- són els articles on es parla sobre prostitució i mendicitat. La formació ecosocialista sentencia que "cal eliminar aquest articles de les ordenances aprovades pel consistori granollerí".

L'ordenança prohibeix la prostitució i la mendicitat
La nova ordenança de civisme prohibeix explícitament la prostitució en qualsevol espai de la ciutat; concretament, prohibeix "les conductes o relacions de naturalesa sexual amb les quals s'ofereixi, es sol·liciti, s'exhibeixi, es negociï, s'accepti o es mantingui de manera directa o indirecta als espais d'ús públic, que comportin retribució econòmica". A més, la nova norma permetrà a la Policia Local multar a les prostitutes i també als clients que sol·licitin els seus serveis -en aquest últim cas la multa pot arribar als 750 euros. Pel que fa a l'exercici de la mendicitat, l'ordenança també el prohibeix.

Per Josep Casasnovas, president local d'ICV i candidat a les properes eleccions municipals, aquest dos punts de l'articulat de les ordenances "no tenen sentit de ser-hi", ja que considera que aquest dos fenòmens "no són problemes de civisme, sinó que tenen un origen social, per això cal abordar-los amb l'ajuda dels serveis social". Des de Iniciativa destaquen que cal separar aspectes de comportament de tipus vandàlics i incívics, dels que tenen arrel social. Casasnovas conclou que dóna la sensació que l'equip de govern "ha volgut agrupar diverses ordenances en una, per tal de poder encabir temes socials com aquest, que no haurien de tractar-se en una ordenança com aquesta; hi ha situacions que no es resolen només per la via legal".

Edicions locals