Més de 1.300 mossos i policies es graduen a l'Institut de Seguretat Pública

Montilla garanteix la qualitat del servei malgrat el pla d'austeritat de la Generalitat

Societat

Mollet del Vallès

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va presidir aquest dijous a Mollet l'acte de cloenda i lliurament de diplomes del curs de formació bàsica 2009-2010 de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) a 783 nous mossos d'esquadra i 587 policies locals de 139 ajuntaments catalans. Entre els aspirants a mosso que han finalitzat el curs, hi ha 243 dones, és a dir, un 28,8 per cent, un dels percentatges més alts de les darreres promocions i que supera en més d'un punt les xifres de l'any passat. Entre els agents de policia local que han fet el curs, hi ha un 11,13 per cent de dones.

Pel que fa a l'edat, els mossos d'esquadra graduats avui tenen una mitjana d'una mica més de 27 anys, mentre que la dels agents de la policia local se situa gairebé en els 30. Del total d’alumnes d’aquest curs, un 77 per cent procedeix de les comarques de Barcelona, un 11 per cent de les de Tarragona, un 8 per cent de les de Girona i un 4 de les de Lleida. Dotze dels mossos d'esquadra graduats han nascut a l'estranger. Pel que fa al nivell d’estudis, un 20,83 per cent dels mossos graduats tenen el batxillerat; un 21,78 per cent, formació professional de primer grau i un 14,92 per cent de segon grau; un 12,78, l'ESO; un 8,99 són diplomats universitaris i un 6,04 tenen alguna llicenciatura.

El curs de la 23a promoció va començar el mes de setembre passat, amb 883 aspirants a mossos d'esquadra, dels quals 62 han suspès, 35 hi van renunciar durant el curs, 3 han causat baixa i un altre ha ajornat el curs fins l'any vinent, amb la qual cosa avui han rebut el diploma un total de 783 nous agents de la Policia de la Generalitat. Pel que fa a policies locals, van començar el curs 643 agents, dels quals 42 han suspès, 13 van renunciar durant el curs i un ha causat baixa. Dels 643 policies municipals graduats, 231 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona, 28 a Badalona, 22 a Terrassa, 17 a l'Hospitalet de Llobregat i 13 a Viladecans, entre altres municipis.

La policia catalana és una prioritat del govern
José Montilla va assegurar que la policia de Catalunya és una de les prioritats del govern, per això en els darrers anys s'ha dut a terme "una inversió històrica" per formar nous agents i dotar-los de les eines necessàries per poder oferir un servei de qualitat. El president de la Generalitat va reconèixer que les dificultats econòmiques que afecten tot l'Estat han obligat al govern català a adoptar mesures per contenir la despesa i va assenyalar que aquestes accions han arribat a la pròpia administració. En aquest sentit, Montilla va afirmar que el govern és conscient d'aquesta problemàtica i va sentenciar que tot i disposar de menys recursos "es gestionaran amb rigor, fixant les prioritats i diferenciant l'essencial del que és imprescindible".

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Joan Saura, va destacar que "l'Institut selecciona les millors persones i les forma com a els millors policies, molt preparats per afrontar els reptes que tenim en matèria de seguretat i per servir a una societat madura, que aposta per la convivència, la tolerància i l’exercici dels drets més fonamentals".

Edicions locals