Quatre municipis del Vallès Oriental voten en la quarta onada de consultes

Hi haurà urnes a Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Figaró

Societat

Figaró-Montmany, Martorelles, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles

Gairebé mig milió de catalans de quaranta-set municipis podran votar aquest diumenge 20 de juny en la quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya. Al Vallès Oriental, que ha participat en totes les tongades, celebren consulta quatre poblacions: Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i el Figaró-Montmany. En total, 6.795 veïns majors de 16 anys de la comarca es podran pronunciar sobre la independència de Catalunya. Martorelles i Santa Maria, que fan la consulta conjuntament, són els dos municipis que aporten més votants: 4.187. A Vallromanes -que rebrà la visita dels dirigents d'ERC Joan Ridao i Uriel Bertran- n'hi ha 1.734; a Figaró, 874.

La plataforma Martorelles i Santa Maria de Martorelles Decideixen està satisfeta amb la campanya per donar a conèixer la consulta i considera que la majoria de veïns han rebut el missatge, tot i que només s'han recollit una cinquantena de vots anticipats. Una xifra, la del nombre de paperetes anticipades, que es dispara a Vallromanes, on aquest divendres ja s'havia apropat a les urnes el 24 per cent del cens. Diumenge, el municipi vallesà rebrà la visita d'Uriel Bertran a les onxe del matí i la de Joan Ridao a la una del migdia. Per la seva banda, a Figaró no han fet vot anticipat.

La onada de consultes més modesta
Aquesta és l'onada de consultes en què participen menys pobles i menys habitants. En la primera onada de consultes a la comarca, celebrada a set municipis el 13 de desembre del 2009, va votar el 23,6 per cent del cens. En la segona, feta a cinc municipis el 28 de febrer, la participació va ser del 22,58 per cent, per sobre de la mitjana de participació catalana, que es va quedar en el 21,5 per cent. I en la tercera, la més gran, celebrada el 25 d'abril a 14 poblacions, va votar només el 14,89 per cent del cens.

Pregunta: "Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?"
Respostes: Sí, no i vot en blanc.
Qui pot votar? Totes les persones empadronades a un dels municipis on es celebri la consulta popular i que en data 20 de juny de 2010 tinguin 16 anys o més.
Acreditació: Original del Document Nacional d'Identitat, carnet de conduir, passaport o targeta de residència. Els estrangers empadronats sense permís de residència podran mostrar el passaport del país d'origen.
Com s'acredita les residencia dels electors? Si consta en el document identificador l'adreça al municipi, queda acreditada. Si hi consta una adreça en un altre municipi, l'elector haurà d'acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un dels documents següents de data posterior a la del document identificador: certificat d'empadronament, targeta sanitària o declaració de renda.
Qui controla les eleccions? El procés electoral el verifica una junta electoral nacional i cada municipi té una junta electoral local. A més, hi ha observadors internacionals.

Martorelles i Santa Maria

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Habitants: 5.772. / Padró majors de 16 anys: 4.928.
Plataforma organitzadora:Martorelles i Santa Maria de Martorelles Decideixen.


Vallromanes

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Habitants: 2.283. / Padró majors de 16 anys: 1.734.
Plataforma organitzadora:Vallromanes Decideix.


Figaró-Montmany

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Habitants: 1.057. / Padró majors de 16 anys: 874.
Plataforma organitzadora:Figaró Decideix.

Edicions locals