L'alcalde de Martorelles nega que s'hagi doblat el sou

L'equip de govern del municipi rebaixa les seves retribucions entre un 2 i un 6%

Política

Martorelles

L'alcalde de Martorelles, Romuald Velasco (UXM), ha desmentit aquesta setmana les afirmacions, que "poden ser motiu d'una querella per injúries", fetes pel grup municipal de CiU sobre les retribucions que rep el batlle, que nega rotundament que s'hagi doblat el sou. Segons apunta la federació nacionalista, l'equip de govern s'han incrementat les retribucions en els darrers dos anys en un 66 per cent. Velasco assegura que el seu salari, de 38.590 euros bruts anuals, "està congelat des de fa dos anys". I ara, per reduir el dèficit públic, d'acord amb l'aplicació del Reial Decret Llei 8/2010, aquest sou es reduirà un 6 per cent.

El batlle de Martorelles destaca que ara fa aproximadament un any, amb motiu del canvi d'alcaldia, el ple de l'Ajuntament va aprovar seguir les directrius de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que  per a poblacions entre entre 3.001 a 5.000 habitants -Martorelles tenia 4934 habitants- recomanava uns salaris d'entre 35.464 euros i 44.331 euros. "Per a una persona a l'atur el meu sou pot semblar molt elevat, i ho accepto, però no és tant si tenim en compte que l'alcalde dirigeix a una empresa de més de 80 treballadors amb un pressupost d'uns 10 milions d'euros", sentencia Velasco.

En el cas dels tinents d'alcalde amb dedicació parcial d'un 66 per cent, el salari brut es de 17.832,00 euros anuals. Els regidors delegats amb dedicació parcial del 66 per cent tenen un salari brut de 11.460 euros per any. Tot plegat, segons el batlle, per sota de les recomanacions de l'ACM. "Alguns haurien de comprar-se una calculadora per fer uns càlculs més realistes, però no ho faran ja que és més fàcil i profitós enganyar a la població amb els seus números", afirma el batlle, en referència a CiU.

CiU demana una rebaixa del 40%
El batlle assegura que Martorelles també va adoptar fa un any les recomanacions de l'ACM per les assistències al ple de la resta de regidors, quantitat que va passar dels 107 euros per regidor i ple a la quantitat de 170 euros per regidor i ple. Això va anar acompanyat d'un canvi en el nombre de plens: de fer-ne un cada tres mesos, a celebrar-ne dos. En aquest sentit, CiU critica que mentre l'equip de govern "només s'abaixa entre un 5 i un 6 per cent el salaris, l'Ajuntament deixarà de pagar pels plens extraordinaris a l'oposició, que l'any passat van significar més d'un 40 per cent dels plens totals". Per tot plegat, la federació demana que l'equip de govern es rebaixi un 40 per cent les assignacions, i "no aquesta rebaixa estètica del 5 per cent".

Sigui com sigui, l'alcalde s'ha acabat baixant el sou un 6 per cent., els tinents d'alcalde amb dedicació parcial un 5 i els regidors delegats amb dedicació parcial un 2,5. Així mateix, aquests regidors que reben dietes per assistència a sessions, en el cas dels tinents d'alcalde veuen rebaixades les assistències a juntes de govern en un 5 per cent i als plens en un 2. Segons conclou el consistori, totes aquestes mesures que afecten a l'equip de govern i l'oposició suposarà un estalvi fins a final d'any de aproximadament 8.000 euros.

Edicions locals