L'alcalde de les Franqueses expulsa al regidor Badia

El fins ara primer tinent d'alcalde insinua greus irregularitats en l'àrea de Serveis

Política

les Franqueses

L'alcalde de les Franqueses del Vallès, Esteve Ribalta (PSC), va signar aquest dilluns la destitució del fins ara regidor d'Esports i primer tinent d'alcalde del municipi, l'exafiliat del PP Josep Badia, que alhora havia anunciat discrepàncies amb el batlle per crear una nova àrea on s'incloïen les competències del regidor no adscrit. Amb aquesta sortida, l'equip de govern quedaria format per només cinc regidors dels disset que té l'Ajuntament: quatre del PSC i una no adscrita, que va entrar al consistori representant ERC. La sortida de Badia s'hauria produït arran de la seva reacció al saber que se l'havia apartat de la regidoria d'Obres i Serveis per crear una nova gran àrea amb aquestes competències.

Ribalta, per la seva banda, justifica la decisió argumentant que Badia tenia la seva àrea "abandonada" i afegeix que el fins ara membre del govern local hauria contactat amb Plataforma per Catalunya per encapçalar una llista en les eleccions municipals de l'any que ve. El decret d'alcaldia signat per l'alcalde destaca que Badia no hauria acceptat una modificació del cartipàs que pretenia "millorar l'eficàcia" del govern municipal. Alhora, es lamenta de "l'actitud bel·ligerant" de l'exregidor del PP amb aquest tema.

Per la seva banda, Badia ha explicat a l'ACN que de moment no sap res sobre la seva sortida, i que no farà declaracions fins que no li arribi signat el decret d'alcaldia que confirmi la seva expulsió. Tot i això, ha denunciat "greus irregularitats" en certes àrees del consistori, com ara la de Serveis, i es planteja convocar una roda de premsa per explicar-les.

Nova crisi política a les Franqueses
L'Ajuntament de les Franqueses fa dos anys que viu en plena polèmica. L'actual equip de govern va arribar al poder el 2008 després d'una moció de censura que va fer fora el llavors alcalde, Francesc Torné (CiU), i hi va col·locar Ribalta amb el suport del PSC, ERC-Els Verds i un regidor del PP. Precisament aquest pacte va suposar l'expulsió de Badia de la formació popular i la baixa com a militant de la republicana Teresa Buïgues. Els dos segueixen com a regidors no adscrits.

Alhora, el regidor dels Verds Ferran Gontán va deixar de donar suport al govern, fet que va suposar el trencament amb ERC. Per la seva banda, dues regidores del PSC, Vanesa Garcia i Dolors Isart, van votar en contra del pressupost del govern, van ser expulsades del partit i ara consten també com a no adscrites. A més d'aquestes dues regidores dissidents, el PSC va expulsar a finals del 2009 tres militants del partit que a finals de setembre va irrompre en un ple -juntament amb una desena de militants i simpatitzants socialistes- per demanar la dimissió de l'alcalde Ribalta. CiU, per la seva banda, compta amb set regidors; i en tindria vuit si no fos perquè Ferran Jiménez, president comarcal d'Unió, va sortir de la formació per desavinences amb el grup municipal de la formació nacionalista, i ara també consta com a no adscrit.

Edicions locals