Mayoral reitera que la crisi és el principal problema de la ciutat

L'oposició recorda a l'alcalde de Granollers que acumula projectes incomplerts

Política

Granollers

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), va reiterar aquest dimarts que la crisi econòmica és "el principal problema" contra el que ha de lluitar la capital del Vallès Oriental. En el marc del debat sobre l'estat de la ciutat, Mayoral va recomanar desenvolupar "els factors de competitivitat de Granollers", com ara les infraestructures, la formació o la innovació. L'oposició -CiU, ERC i PP- va recordar al batlle que, crisi a banda, acumula des de fa uns tres anys -l'inici de l'actual legislatura- diversos i cabdals "projectes incomplerts", com ara el cobriment de la via del tren, l'hospital lleuger i la urbanització de l'àrea estratègica de la Bòbila, tot plegat, antigues promeses electorals de Mayoral.

Mayoral va destacar que la prioritat del govern municipal és afrontar "el principal problema" de la ciutat: la crisi econòmica. En aquest sentit, l'alcalde va fer un repàs del paquet de 135 mesures específiques aprovades recentment per combatre la crisi i va recordar la reducció de 600.00 euros en concepte de salaris -la rebaixa dels sous dels regidors s'ha d'aprovar dimarts- o la creació d'una bossa d'1 milió d'euros addicionals per lluitar contra la crisi.

L'alcalde defensa l'endeutament del consistori
Mayoral també es va preguntar, responent a les crítiques de l'oposició, per què un ajuntament amb un bon nivell de deute no pot invertir -dimarts aprovarà la contractació d'endeutament a llarg termini per import de 2.947.390 euros per al finançament parcial de les inversions del 2010-, i va defensar "la gestió des de la responsabilitat que ha aplicat el consistori". Una manera de fer que els hi ha permès "tenir romanents de tresoreria positius i poc deute". Tot i això, Mayoral va advertir que a partir d'ara "caldrà ajustar-se' a les noves circumstàncies". "Res serà igual, hi haurà canvis en el model de creixement; el futur l'hem d'escriure nosaltres amb menys recursos i fent renúncies", va sentenciar el batlle.

L'oposició recorda promeses insatisfetes
Els tres partits de l'oposició van coincidir en destacar la "mala gestió" de Mayoral, que ha comportat  l'incompliment de projectes estrella de l'equip de govern. La portaveu municipal d'ERC, Isabel Alcalde, va destacar aquestes "promeses incomplertes" i va posar especial èmfasi en l'hospital lleuger, el cobriment de la via del tren i la urbanització de l'àrea estratègica de la Bòbila. Esquerra va denunciar una ciutat "força deixada", amb brutícia, sense massa participació ciutadana i sense concreció de molts aspectes. "Ens fem un tip de començar plans, però no posem prou mitjans per aprovar-los", va criticar Alcalde.

Des del PP, el regidor Fermín Gutiérrez va ironitzar sobre els resultats dels comptes municipals i va parlar de "romanent disfressat". El popular va posar sobre la taula la possibilitat de reduir regidories per lluitar contra la crisi, la necessitat de tenir més places per la gent gran i la demanda d'incrementar "la vigilància a peu" pels carrers de Granollers. La seva companya de partit, Àngels Olano, va qualificar de "nefasta" la gestió econòmica de l'equip municipal.

CiU alerta dels greus problemes de mobilitat
Per la seva banda, el regidor de CiU, Pius Canal, va qualificar de "projecte estrellat" la possibilitat de cobrir la via del tren, un projecte "que fa tres legislatures que presenten com el seu tema estrella". El representant convergent també va criticar la mobilitat per la ciutat i la sensació "que cada cop és més difícil circular i impossible aparcar", i va sentenciar que "les bicicletes de 1.000 euros de l'Ambicia't estan mortes de fàstic". Canal també va preguntar pel projecte audiovisual de l'antiga fàbrica de Roca Umbert, ara rehabilitada, i "si s'ha estirat més el braç que la màniga".

Edicions locals