Rescaten una menor romanesa explotada sexualment a Lliçà de Vall

La policia desarticula un grup de proxenetes que captava les noies per internet

Societat

Lliçà de Vall

La Guàrdia Urbana de Barcelona i la policia espanyola han rescatat dues menors romaneses explotades sexualment per un grup de proxenetes. La investigació ha permès desarticular un grup internacional dedicat a aquestes pràctiques, que captava les dones a Romania amb promeses de feina. S'ha detingut set persones que regentaven l'activitat en un club de Lliça de Vall i en un pis de Barcelona. Tot plegat va començar el maig, quan agents de la Guàrdia Urbana van identificar una noia que es prostituïa al barri del Raval. Els agents van sospitar que es podia tractar d'una menor i finalment es va comprovar que tenia 15 anys. La família n'havia denunciat la desaparició.

La jove, prèvia autorització de la Fiscalia de Menors i comunicació de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, que en tenia la tutela, va ser entregada a una ONG especialitzada en l'assistència de dones víctimes d'explotació sexual. La menor havia estat captada a Romania a través d'internet per un home de la mateixa nacionalitat. L'havien traslladat a Barcelona per carretera, després de canviar-li la documentació autèntica per una altra de falsa en la qual simulava que era major d'edat.

Treballava unes 12 hores al dia
Un cop a Barcelona va ser rebuda per dues membres més de l'organització, també detingudes, que li van revelar les condicions del treball i l'acompanyaven en tot moment controlant el nombre i la durada dels serveis sexuals. A més li prenien els diners. Treballava fins a 12 hores cada dia per poder pagar els 3.000 euros que l'organització li reclamava per les despeses del viatge i la documentació falsa.

Després de les primeres detencions, els agents d'un i altre cos van tenir coneixement que hi havia una altra menor també explotada per l'organització, en aquest cas en un local de Lliçà de Vall. Els agents van escorcollar el local i van trobar la jove, posada a disposició de la mateixa ONG. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions. Quatre dels detinguts fins ara han ingressat a la presó.

Edicions locals