La Llagosta també retalla el sou dels regidors

Bigues i Riells s'apunta a la reducció de despeses i l'alcalde cobrarà un 7% menys

Política

La Llagosta

L'Ajuntament de la Llagosta va aprovar en un ple extraordinari celebrat la setmana passada una modificació pressupostària que permetrà aplicar la retallada dels sous dels empleats públics marcada pel Reial Decret Llei per a la reducció de la despesa pública. La iniciativa contempla una rebaixa d'una mitjana del 5 per cent del sou dels treballadors de l'Ajuntament. A més, inclou, d'acord amb les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis, una disminució del 7 per cent de l'assignació de l'alcalde, d'un 6 per cent en el salari dels regidors a dedicació exclusiva i dels càrrecs de confiança política; i d'un 5 per cent de les assignacions de la resta de regidors.

En total, el consistori de la Llagosta s'estalviarà amb aquestes mesures uns 85.000 euros. Aquests diners es destinaran a reduir el dèficit municipal, juntament amb els 15.000 euros que també s'estalviaran amb la reducció d'un 25 per cent de les assignacions als regidors aprovada fa uns mesos. La mesura va comptar amb els vots a favor dels regidors del PSC; Ciutadans Progressistes per la Llagosta es va abstenir, i CiU, ICV i PP hi van votar en contra per motius ben diferents. El regidor del PP, Jaume Bonallach, va criticar les mesures contemplades en el Reial Decret Llei per a la reducció de la despesa pública, mentre que la regidora de Ciutadans Progressistes de la Llagosta, Octavia González, es va mostrar en contra de la reducció dels sous dels treballadors de l'Ajuntament.

El portaveu del grup municipal de CiU, Zacaries Egea, va criticar l'equip de govern per no haver presentat una proposta de consens. Per la seva banda, Jordi Alonso, regidor d'ICV-EUiA, va criticar la política de Rodríguez Zapatero i va recordar que estava en contra de la reducció del sou dels treballadors. L'alcalde, Antonio Rísquez (PSC), va recordar que el Reial Decret Llei era d'obligat compliment i va assegurar que estan oberts al diàleg amb els representants dels treballadors.

Bigues i Riells també redueix sous
També la setmana passada l'Ajuntament de Bigues i Riells, al igual que havien fet abans Mollet i Parets, va acordar aplicar mesures de contenció de despesa i de dèficit públic pel conjunt del personal del consistori, inclosos els càrrecs electes i les assignacions per assistència a òrgans col·legiats.  Pel que fa al personal, la reducció salarial és d'una mitjana del 5 per cent i es fa de forma unitària per tot el conjunt, ja siguin funcionaris o personal laboral.

Pel que fa als càrrecs electes, s'aplica una reducció del 7 per cent a l'alcalde i al primer tinent d'alcalde, i una reducció del 6 per cent al segon tinent d'alcalde. L'Ajuntament ja va acordar reduir un 28,29 per cent la partida pressupostària del 2010 en concepte de sous i salaris dels seus regidors amb dedicació i de l'alcaldia, respecte al 2009. En concret, ja es va acordar reduir un 10 per cent el sou de l'alcalde i un 9,40 el sou dels regidors amb dedicació.

Edicions locals