PSC i PP tornen a fer la pinça a Granollers contra el dret a decidir

Tomben la moció de suport a la IP per fer un referèndum sobre la independència

Política

Granollers

El ple municipal celebrat aquest dimarts al vespre a Granollers va rebutjar, gràcies als vots del PSC i el PP, la moció presentada per Esquerra en suport a la Iniciativa Popular (IP) presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la mesa de la cambra, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d'acord amb la recent aprovada Llei de consultes -que el Tribunal Constitucional considera inconstitucional. És a dir, que socialistes i populars de Granollers tornen a fer la pinça contra el dret a decidir, després que a finals del mes de setembre de 2009 rebutgessin donar suport a l'organització de la consulta sobre la independència a la ciutat.

ERC subratlla que la moció presentada dimarts, a la que tant el PSC com el PP hi van votar en contra i Esquerra i CiU a favor, volia "reafirmar el compromís del món local amb el dret a decidir del poble català, i com a mostra d'aquest compromís facilitar la recollida de signatures que s’iniciarà en les properes setmanes". També comprometria a l'Ajuntament de Granollers, en cas de ser aprovada, a reclamar la màxima unitat d'acció entre organitzacions que treballin amb la finalitat d'enfortir les condicions per millorar l'exercici del dret a decidir.

L'11 d’abril de 2010 a Girona, més de 300 comissions organitzadores locals de la consulta sobre la independència van acordar impulsar una Iniciativa Popular perquè el Parlament convoqui el referèndum nacional i oficial sobre la independència el 2011, quan acabi el procés de consulta. La IP es va presentar el passat 25 de maig, i el dimarts 8 de juny de 2010 la Mesa del Parlament va admetre a tràmit la IP i, per tant, ara falta aconseguir les 220.000 signatures necessàries perquè el ple del Parlament voti la convocatòria del referèndum sobre la Independència.

La via utilitzada per convocar aquest referèndum és la que permet la nova Llei de consultes populars per via de referèndum, que en el seu article 21 diu: "Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3 per cent de la població".

Edicions locals