Més de 900 mossos vigilaran el Gran Premi de motociclisme de Montmeló

Per primer cop els agents faran patrulles amb 'segway' per l'interior del circuit

Societat

Granollers, Montmeló, Montornès del Vallès

Els Mossos d'Esquadra desplegaran més de 500 agents des de divendres i fins diumenge per garantir la seguretat durant el Gran Premi de Catalunya de motociclisme que tindrà lloc aquest cap de setmana al Circuit de Montmeló. A més, els Mossos destinaran més de 400 agents per garantir la seguretat al voltant del municipi vallesà. Conjuntament amb les policies locals de Montmeló., Granollers i Montornès, es blindaran diversos polígons industrials per evitar que s'hi facin cabrioles, es vigilarà l'ús de motocicletes robades o sense permís, s'instal·laran barreres New Jersey als carrers de Montmeló i es pararà especial atenció a zones d'aparcament i acampada per evitar robatoris.

El sostcap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, Joan Portals, va explicar aquest dimecres des de la comissaria de Granollers que es blindaran els polígons més pròxims a Montmeló, dos dels quals pertanyents a la capital del Vallès Oriental i a Montornès, per evitar les cabrioles dels aficionats motoritzats. D'aquesta manera, s'hi prohibirà l'entrada de motos i quads però es permetrà l'entrada a cotxes i altres vehicles de quatre rodes per moure's o per estacionar. Portals va destacar que el dispositiu és "similar" al d'altres anys i compta amb la participació de Mossos d'Esquadra, policies locals, Creu Roja i Protecció Civil. També va especificar que Montmeló gairebé triplica la seva població durant aquests dies.

Pel que fa a les mesures a l'interior de Motmeló, Portals va explicar que es col·locaran les tanques anomenades New Jersey per evitar cabrioles: "La zona estarà tancada a vehicles de quatre rodes i només hi podran entrar les motos", va subratllar. Aquestes delimitacions s'aniran adaptant durant el cap de setmana i es millorarà la senyalització per facilitar l'aparcament. El dispositiu dels Mossos també inclou el control de l'ús de motocicletes sense permís de conduir o fins i tot robades. També es vigilarà l'arribada de furgonetes amb motos a dins amb la intenció d'utilitzar-les als carrers de la ciutat i des de finals de setmana s'investiga si hi ha motocicletes robades aparcades al carrer.

Els mossos estrenen dos 'segway'
Pel que fa als voltants del Circuit, els Mossos hi desplaçaran 500 efectius per controlar l'entrada i la sortida, la revenda d'entrades, la venda de roba falsificada i per vigilar els aparcaments, els càmpings i els usuaris que utilitzin el transport públic per arribar al circuit, especialment el tren. També es comptarà amb l'ajuda de l'helicòpter del Servei Català de Trànsit.

A més, i com a prova pilot, s'utilitzaran dos vehicles segway a l'interior del recinte per fer millor la seva feina i perquè la policia pugui ser vista fàcilment. Els dos segways poden agafar una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora. Portals va destacar que aquests vehicles "faciliten la feina perquè permeten observar molt millor les zones on es belluga el ciutadà". També ajuda que els policies siguin més visibles per a la gent en cas de necessitat. Els dos segways circularan principalment pel pelouse i la part del darrera de la tribuna principal.

Edicions locals