Granollers i Cardedeu redueixen un 7% els sous dels polítics

La capital de la comarca retallarà la despesa municipal en uns 600.000 euros

Política

Cardedeu, Granollers

L'últim ple municipal celebrat a l'Ajuntament de Granollers va servir per terallar, tal i com estan fent tots els municipis del Vallès Oriental, el sou dels empleats públics de la capital de la comarca, tal i com ordena el Reial Decret Llei del govern espanyol per a la reducció de la despesa pública. Amb els vots a favor de PSC i ERC, i l'abstenció de CiU i PP, el consistori granollerí va aprovar la retallada dels sous dels regidors i càrrecs de confiança en un 7 per cent. El decret també inclou una reducció progressiva del sou base dels treballadors municipals -la rebaixa és més accentuada per als funcionaris que cobren més.

CiU es va abstenir perquè no està d'acord amb la retallada dels sous dels treballadors públics. La federació nacionalista considera que s'hauria de reduir dèficit rebaixant el nombre de càrrecs públics i regidories. Per la seva banda, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), va avançar que la reducció salarial suposarà un estalvi de 600.000 euros anuals que es destinaran a rebaixar el deute del consistori.

Els ple municipal celebrat també dimarts a l'Ajuntament de Cardedeu va aprovar una retallada del 7 per cent en els sous dels regidors de govern i oposició, dels càrrecs eventuals, de les assignacions que reben els grups polítics i per l'assistència efectiva a les sessions dels òrgans col·legiats. Cal recordar que en començar la legislatura els regidors de l'equip de govern (CiU i ERC) ja es van retallar les retribucions un 10 per cent respecte l'escala salarial proposada tant per l'Associació Catalana de Municipis com per la Federació de Municipis de Catalunya.

Cardedeu estalviarà 110.000 euros aquest any
Aquesta retallada del 7 per cent, sumada a la reducció d'un 5 per cent de promig dels sous del personal funcionari i laboral, suposarà per l'Ajuntament de Cardedeu un estalvi aproximat de 110.000 euros aquest any, de juny a desembre. Les modificacions de les retribucions ja s'han fet efectives en les nòmines del mes de juny en tots els casos. D'altra banda, es reduiran les hores extres del personal i s'aplicaran criteris de restricció en la cobertura de vacants en algunes places per tal de disminuir la despesa.

Edicions locals