El PP carrega contra Mas i Montilla per anar a una marxa independentista

Sánchez-Camacho participa a l'Aplec Comarcal dels populars del Vallès Oriental

Política

Roca del Vallès, la

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va acusar aquest diumenge el president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició, Artur Mas, de "cometre una gravíssima irresponsabilitat" per anar a la manifestació "independentista" convocada per Òmnium Cultural dissabte a Barcelona. La dirigent popular va carregar contra els dos líders polítics per "donar ales" als independentistes i "cridar a la insubmissió legal". "La manifestació va ser clarament en favor de la independència i ha estat un greu error que el president hagi fomentat la participació", va destacar Camacho, que va participar l'Aplec comarcal del PP al Vallès Oriental, celebrat a la Roca.

"Els crits que més es van sentir a la manifestació van ser els d'adéu Espanya i en favor de la independència i jo lamento que Mas i Montilla hi anessin, jo no hi aniria mai', va apuntar Camacho, que com és habitual va carregar durament contra Artur Mas, a qui va culpar "d'animar a la insubmissió legal" per demanar que no s'acati la sentència del Tribunal Constitucional. "L'exercici de Mas dóna ales a l'independentisme", va sentenciar la líder popular, que va afegir que la manifestació "va ser organitzada per independentistes" i que no va ser en favor "ni de Catalunya ni de l'Estatut".

Buscant el vot espanyolista des de la Roca
"CiU va afirmar que vol la independència de Catalunya si guanya les eleccions, aquesta és la veritable cara de Mas, i per això la manifestació marca un abans i un després", va reiterar Camacho, que va subratllar que les posicions entre CiU i PP són "diametralment oposades". "El PP no té res a pactar ni a negociar amb CiU", va dir taxativament la dirigent popular, que va afirmar que el PP és la "única opció pels catalans que també se senten espanyols".

Els catalans "reals" no es van manifestar
Camacho també va retreure als líders catalans que no acatin el text estatutari després de la sentència del TC i va afirmar que "és una il·legalitat defensar l'Estatut preconstitucional". Pel que fa a la marxa, la presidenta del PP de Catalunya considera que cal respectar als que van anar-hi. Això sí, Camacho va acusar els líders polítics "d'utilitzar els sentiments dels bons catalans" i va assegurar que la majoria de catalans -els catalans "reals"- es van manifestar "en silenci" i no va anar a la manifestació perquè defensen "la Catalunya de tots".

"Aquesta manifestació no ha tingut un caràcter unitari", va afegir Camacho, que també va dir que cada líder polític tenia durant la manifestació un objectiu diferent. "Mentre CiU i ERC defensaven la independència de Catalunya, el PSC defensava l'Estatut preconstitucional", va apuntar la dirigent popular, que va concloure que la unió entre les formacions catalanistes "no ha existit mai quan calia".

Edicions locals