Tres detinguts a Mollet i Barcelona acusats d'obligar una menor a prostituir-se

La policia desarticula el grup de proxenetes, de nacionalitat nigeriana i ghanesa

Societat

Mollet del Vallès

La Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut tres proxenetes a Mollet i Barcelona, en una operació conjunta, i han alliberat una menor d'edat, d'uns 15 anys, que exercia la prostitució a la capital catalana. La investigació realitzada per aquests cossos policials, que es va iniciar a Mollet, ha constatat que almenys tres persones, de nacionalitat nigeriana i ghanesa, podrien estar lucrant-se amb la prostitució de compatriotes en diferents punts de Barcelona. El dispositiu es va centrar en la localització dels tres arrestats, i va detectar una menor que exercia la prostitució. La jove ja és a disposició de la Fiscalia de Menors perquè adopti les mesures de protecció oportunes.

Es dóna la circumstància que a finals de juny la policia va rescatat una menors romanesa explotada sexualment per un grup de proxenetes a Lliçà de Vall. La jove, prèvia autorització de la Fiscalia de Menors i comunicació de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, que en tenia la tutela, va ser entregada a una ONG especialitzada en l'assistència de dones víctimes d'explotació sexual. La menor havia estat captada a Romania a través d'internet per un home de la mateixa nacionalitat. L'havien traslladat a Barcelona per carretera, després de canviar-li la documentació autèntica per una altra de falsa en la qual simulava que era major d'edat.

Un cop a Barcelona va ser rebuda per dues membres més de l'organització, també detingudes, que li van revelar les condicions del treball i l'acompanyaven en tot moment controlant el nombre i la durada dels serveis sexuals. A més li prenien els diners. Treballava fins a 12 hores cada dia per poder pagar els 3.000 euros que l'organització li reclamava per les despeses del viatge i la documentació falsa.

Edicions locals