Un reportatge gràfic d'AraVallès, finalista del prestigiós EIF de Gijón

El jurat del concurs selecciona el treball 'La final', del granollerí Lluís Salvadó

Cultura

Granollers

L'excel·lent reportatge gràfic La final, obra del fotògraf granollerí Lluís Salvadó, i publicat per l'AraVallèsel passat 28 de maig, ha participat aquest cap de setmana com a finalista en la catorzena edició del prestigiós Premi Internacional de Fotoperiodisme Ciutat de Gijón, que finalment ha guanyat el fotoperiodista Ramón Espinosa, de l'agència de notícies Associated Press, amb el treball Els sis mesos després del terratrèmol d'Haití, sobre les conseqüències per a la població que va provocar la catàstrofe. Vint-i-sis reportatges de fotògrafs professionals de tot el món optaven al guardó, entre ells el treball de Salvadó, que reflectia les emocions de l'afició del Fraikin BM Granollers en el partit de tornada de la final de la Recopa d'Europa.

El jurat del premi internacional, Juan Medina, Sergi Cámara i Emilio Morenatti, van destacar la gran qualitat de tots els finalistes, que els hi va posar molt difícil escollir el guanyador. El jurat, finalment, va subratllar "l'excel·lent treball fotogràfic i periodístic sobre els primers sis mesos després del terratrèmol d'Haití" realitzat per Espinosa, ressaltant "la narrativa fotogràfica i la magnífica cobertura dels diversos aspectes de la vida i la mort després de la catàstrofe". El premi, que va posar punt i final a la catorzena Trobada Internacional de Fotoperiodisme Ciutat de Gijón, està dotat amb 6.000 euros.

Pel que fa al treball de Salvadó, col·laborador habitual d'AraVallès i finalista per primera vegada en un concurs de tant prestigi com el de Gijón, mostrava -abans, durant i després del matx- el comportament de l'afició granollerina en la tornada de la final de la Recopa d'Europa, que el Fraikin va perdre contra el Gummersbach alemany. En total, 39 imatges en blanc i negre que narren les emocions viscudes per les 4.000 persones que donaven veu i color a les graderies del Palau d'Esports.

Els finalistes, a més d'Espinosa i Salvadó, eren Gabriel Pecot (Terremoto en Chile), Ricardo García Vilanova (Afganistán), Jan Koster (La Habana), Jordi Pizarro (Transexual life), Fernando Moleres (Pademba, una cárcel africana), Raúl Cañibano Ercilla (Tierra guajira), José Manuel López (Sequía, pobreza y hambre), Björn Sting (The people of the sinking lands), Fernando Ruso (Faltiny family), Oswaldo Rivas (Nicaragua y pobreza), Rafael Marchante (Marruecos, la delgada línea roja), Eugeni Gay e Isabel G. Ortiz (YAK-42), Sebastián Liste (Urban quilombo), Cristina de Middel (Whats remains), Gustavo Jononovich (Richland, Latinoamérica), Susana Girón (Legados. Generaciones en tránsito), Anderson Schneider (Haití aftershock), Jon Lowenstein (Shadow lives USA), Markel Redondo (City Power), Alex Majoli (Requiem in Samba), Arianna Arcara (Woodward silence), Gabriele Micalizzi (Bangbangkok), Guillem Valle (Minas de oro en el Congo) i Lurdes Basolí (Caracas, sucursal del cielo).

FOTOGALERIA FINALISTA DE L'EIF DE GIJÓN.

Edicions locals