L'oposició força el govern de les Franqueses a abandonar VOTV

Esgrimeix l'elevat cost d'un canal (85.000 euros anuals) que parla poc del municipi

Societat

les Franqueses

Els deu regidors de l'oposició de les Franqueses van forçar en l'últim ple municipal a l'equip de govern a sortir del Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública a l'àrea de Granollers, una entitat integrada per 12 municipis, i, en conseqüència, del flamant canal públic Vallès Oriental Televisió (VOTV). Els set regidors de CiU i tres no adscrits van justificar la seva demanda, principalment, per l'elevat cost del canal -l'Ajuntament ha de pagar 85.000 euros cada any. Amb la sortida de les Franqueses, VOTV perd la segona població en aportació al consorci, ja que la quantitat a abonar per cada localitat es mesura en funció del seu número d'habitants.

Els regidors de la federació nacionalista, conjuntament amb l'abstenció dels no adscrits Ferran Jiménez, Vanesa García i Dolors Isart, van destacar també que el servei que ofereix VOTV "és molt inferior al de les demandes de mantenir un espai propi dins de la programació", i van denunciar que TV Les Franqueses, el canal que hi havia fins la posada en marxa del canal comarcal, encara no s'ha dissolt i per tant "s'estan duplicant les despeses en un moment en què no hi ha pressupost per atendre-les". Els cinc regidors que queden a l'equip de govern van votar en contra de la mesura. El també regidor no adscrit Josep Badia, que va abandonar l'equip de govern fa pocs dies, es va abstenir.

Amb la sortida de les Franqueses, que no es produirà de forma immediata -per contracte han de pagar aquest primer any i formar part del canal fins al setembre-, el Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública a l'àrea de Granollers queda format per 11 de les 23 poblacions del Vallès Oriental que en podrien formar part: Granollers, Caldes de Montbui, la Garriga, Canovelles, Lliçà d'Amunt, la Roca del Vallès, Bigues i Riells, l'Ametlla del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Cànoves i Samalús i Aiguafreda. Cadascun d'aquests ajuntaments paga en funció de la seva població i conformen un pressupost de 900.000 euros anuals.

La necessitat de sumar més municipis
Pel que fa a les altres poblacions que podien haver format part del projecte, Sant Celoni, Lliçà de Vall i Santa Maria de Palautordera van decidir abandonar-lo per culpa del cost econòmic i perquè no es garantia un minutatge de la presència del municipi. Van renunciar a entrar-hi Cardedeu, Santa Eulàlia de Ronçana (aquestes dues adduint que ja compten amb una televisió local històrica), Castellterçol, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Llinars i Vallgorguina.

El president del Consorci i alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), assegura que alguns municipis han contactat amb el director gerent del canal digital, Albert Jordana, al qual han demanat informació de la televisió, sobretot referida a aspectes tècnics. Mayoral no es cansa de repetir que el Consorci està "obert a la integració de qui ho vulgui" i destaca que "l'emissió d'imatges que es veuen a tota la comarca ha despertat l'interès dels municipis". El cert, però, és que cap població ha fet públic aquest suposat interès.

Edicions locals