Condemnen Coraplax de Granollers per espiar tres delegats sindicals

El jutge sentencia que l'empresa vallesana va vulnerar el dret de llibertat sindical

Economia

Granollers

L'empresa Coraplax, fabricant de vàlvules i accessoris per a la conducció de fluids situada al Polígon Palau Nord de Granollers, ha perdut el judici contra els tres delegats sindicals de la UGT als quals el passat mes de febrer, després de fer-los espiar durant cinc dies per detectius professionals, va suspendre de feina i sou per fer un mal ús de les seves hores sindicals. Els jutjats de Granollers han desestimat la sanció al considerar que la vigilància o "seguiment singular dels representants dels treballadors" no està permesa per l'ordenament jurídic, entenent que significa una limitació al dret de llibertat sindical segons estableix l'article 28 de la Constitució Espanyola. L'empresa no pot recórrer la sentència.

Segons denuncia el sindicat UGT, l'empresa, "en els seu afany de persecució sindical contra els tres representants escollits per els treballadors", va contractar a detectius privats, els quals van vigilar durant cinc dies als delegats sindicals, per aconseguir proves per acusar-los de fer mal ús de les seves hores sindicals. Fruit d'aquest seguiment, l'empresa va sancionar els treballadors. Ara, Coraplax està obligada a anular les sancions i a efectuar el reintegrament dels dies que els treballadors van deixar de percebre.

La UGT es felicita per aquesta sentencia condemnatòria "que demostra la bona tasca dels delegats sindicals de l'empresa Coraplax i de molts altres companys que realitzant la seva a tasca en molts centres de treball defensant els seus companys".

Edicions locals