Mollet renova el conveni amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Des del 2005 la ciutat destina un 1% dels recursos propis a projectes solidaris

Societat

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) van signar aquest dijous el conveni de col·laboració per als propers dos anys, 2010 i 2011. El consistori molletà és membre del FCCD des de l'any 1992. El conveni signat per l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs (PSC), i el president del FCCD, Teo Romero, estableix que l'Ajuntament aportarà l'1 per cent del pressupost municipal, amb un mínim de 44.000 euros, per a projectes de cooperació. Des de l’any 2005, Mollet destina aquest 1 per cent dels recursos propis a solidaritat i cooperació al desenvolupament.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

El FCCD actua com a instrument de coordinació dels esforços dels ajuntaments catalans i ho fa, sobretot, en els casos d'actuacions en situació d'emergència i especialment en la postemergència i reconstrucció, com ha estat el cas d'Haití. El treball en xarxa, per tant, permet millorar l'eficiència dels recursos que cada ajuntament destina a solidaritat i cooperació, i fer un seguiment exhaustiu de com s'utilitzen aquests recursos.

Edicions locals