Detinguts dos empresaris de Granollers per vendre contractes de treball a immigrants

El preu dels contractes falsos oscil·laven entre els 500 i els 2.000 euros

Societat

Granollers

La Policia Nacional ha detingut dos empresaris de Granollers acusats de vendre contractes de treball a immigrants sense papers perquè poguessin aconseguir el permís de residència. A canvi dels contractes, els immigrants havien de pagar quantitats que oscil·laven entre els 500 i els 2.000 euros. Els detinguts són dos germans de 38 i 34 anys, Juan José G.R. i Pedro Lucio G.R, responsables d'una empresa d'aluminis de la capital del Vallès Oriental.

Els detinguts han estat acusats dels delictes d'estafa, afavoriment de la immigració il·legal i d'atemptar contra els drets dels treballadors. Els immigrants, que mai van treballar per l'empresa que els oferia els contractes, aprofitaven els documents per demanar el permís de residència a la Subdelegació del govern administratiu, argumentant arrelament social d'acord als falsos contractes.

La detenció s'ha produït després que la subdelegació del govern rebés fins a quinze sol·licituds de permisos de treball de la mateixa empresa en pocs dies. Aquest fet va alertar la Policia Nacional, que ha detingut els empresaris. Pel que fa als immigrants que van comprar els contractes falsos, la Policia ja ha iniciat un expedient administratiu d'expulsió a cinc d'ells, d'origen senegalès.

Edicions locals