ERC de Sant Antoni de Vilamajor se'n va a Solidaritat

Els 4 regidors d'Esquerra passaran al grup no adscrit en el proper ple municipal

Política

Sant Antoni de Vilamajor

ERC perd militants i regidors al Vallès Oriental i Solidaritat Catalana per la Independència els guanya. Els membres de l'executiva republicana de Sant Antoni de Vilamajor Josep Sabé, Montserrat Lambíes, Xavier Solbes i Judith Solbes, i els components del grup municipal d'Esquerra al municipi -Raül Valentin, Josep Cullell, Cristina Vila i Josep Anton Roquerols- van anunciar aquest dimecres la decisió de donar-se de baixa voluntària d'ERC. "La nostra intenció és continuar amb la nostra tasca tant en l'àmbit municipal com en l'àmbit nacional dintre de Solidaritat Catalana", sentencien.

Els vuit exmilitants d'Esquerra, que aquesta tarda de dijous a les sis, a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Antoni, faran oficial la decisió, subratllen a través d'un comunicat que "sempre hem estat un grup de militants que hem dit el que pensàvem, però que hem treballat, tot i discrepar en algunes de les decisions del partit". Però diverses de les últimes resolucions preses per ERC els han fet veure que el millor era abandonar el partit. Els nous adherits a Solidaritat no comparteixen que Esquerra no recolzés la ILP al Parlament de Catalunya a favor d'un referèndum d'autodeterminació, que es negués a negociar formar part d'una candidatura independentista o que hagi contemplat "passiu" com els socis de govern "voten una cosa al Parlament i el contrari al Congres espanyol".

En l'àmbit comarcal, els cuit signants del comunicat carreguen contra "la passivitat i la falta de coherència" d'ERC en decisions com ara l'aprovació del Quart Cinturó i l'acceleració de gestions i permisos d'aquells ajuntaments controlats pel partit, com ara el vistiplau a Llinars per fer el kàrting. En l'àmbit de partit, critiquen la negativa a celebrar un referèndum intern sobre el finançament "tot i haver recollit les signatures necessàries" i el to utilitzat per alguns dirigents en la resposta a militants que expressen la seva opinió respecte a decisions presses per la direcció del partit, "convidant-los a marxar en més d'una ocasió".

Els 4 regidors passaran al grup no adscrit
"Per la bona salut mental, tant nostra com de l'actual direcció del partit, i perquè tots tinguem la llibertat de treballar com ho creiem més adient, el millor és que ens anem", subratllen els exmilitants d'ERC de Sant Antoni. "En definitiva, els alliberem de les veus amb criteri propi, però no compartit per ells, i els hi desitgem salut, república i independència. Continuem el nostre camí amb il·lusió renovada amb l'esperança de que algun dia els nostres camins es tornaran a trobar en una Catalunya lliure", conclou el comunicat.

Els 4 regidors d'ERC a Sant Antoni, Vila, Cullell, Roquerols i Valentín, passaran al grup no adscrit de l'ajuntament en el primer ple que es celebri aquest mes de setembre. "Mantindrem les nostres actes de regidors per una raó ben clara: no tenim a qui deixar-les", subratllen, ja que "al marxar tota la secció local cap a Solidaritat Catalana ens veiem obligats, per la responsabilitat adquirida davant de tots aquells que ens varen votar fa 3 anys, a continuar defensant el mateix que portem 7 anys defensant i no és res més que l'interès del nostre municipi".

Edicions locals