Desarticulada una banda que assaltava habitatges a la comarca

Detenen deu joves xilens que haurien comès 45 robatoris amb força en domicilis

Societat

Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni

Els Mossos d'Esquadra han culminat aquesta setmana una investigació iniciada a l'abril amb la desarticulació d'una banda, integrada per 10 joves de nacionalitat xilena, que s'havia especialitzat en l'assalt d'habitatges, encara que també se li imputen delictes com un atracament a una joieria i dos assalts pel mètode de la clatellada en caixers automàtics. Els delinqüents van actuar al Vallès Oriental, al Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia, el Bages i el Maresme. Els detinguts, que tenen entre 18 i 27 anys, cometien els robatoris de dia aprofitant que els propietaris no es trobaven dins del domicili i actuaven amb molta rapidesa agafant els objectes de fàcil transport i fàcil de vendre en el mercat il·lícit, com joies, aparells electrònics i diners en efectiu.

La investigació policial es va iniciar arran de la denúncia d'un robatori amb força en un habitatge de Viladecavalls (Vallès Occidental). Els agents van sospitar que els autors podien estar darrera d'altres robatoris similars, perpetrats en horari diürn. Els membres de la banda es desfeien ràpidament dels objectes robats i feien servir identitats falses, fet que va dificultar la investigació dels Mossos. Segons la policia catalana, els lladres inspeccionaven primer les zones on volien cometre els robatoris i seleccionaven prèviament els habitatges. Tot seguit, hi accedien mitjançant diferents mètodes, com l'escalament, el mètode de la radiografia o forçant el pany de la porta d'entrada.

Alguns dels detinguts estarien relacionats, a més, amb un robatori amb violència en una joieria de la localitat de Badalona el juliol passat. El grup s'organitzava en dues bateries, amb domicili a Badalona, Sant Adrià de Besòs i a Barcelona, prop de Sant Adrià. Al juliol, es van detenir set membres d'aquest grup amb la desarticulació de la bateria activa ubicada a Badalona mentre cometien un robatori en un domicili a Montgat (Maresme). Els altres tres membres del grup van ser detinguts en les entrades i registres als domicilis on residien a Barcelona i Sant Adrià de Besòs a mitjans d'agost, on es va poder recuperar gran quantitat de material sostret. D'entre aquest material s'han pogut recuperar fins a 11 vehicles, que utilitzaven en els seus desplaçaments per tal d'evitar ser identificats.

Presó per a cinc dels detinguts
Els detinguts són Oscar Andrés C.B., de 24 anys i Yordano Emiliano M.G,. de 21 anys veïns de Sant Adrià de Besòs; Bastian Ignacio A.T., de 18 anys; Jairo Antonio M.M., de 20 anys; Oscar Andrés A.V., de 21 anys i Víctor Daniel C.S., de 19 anys, tots ells veïns de Barcelona; Ezequiel Claudio O.G., de 27 anys; Raul Francisco B.A., de 21; Rene Eduardo A.A., de 25 anys; i Sheila C.R., de 20 anys; veïns de Badalona.

La instrucció del cas ha anat a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 4 de Terrassa. Dels 10 detinguts, 5 ja han ingressat a presó provisional per ordre del Jutjat en funcions de guàrdia de Badalona. L'operació continua oberta, i no es descarten més detencions.

Edicions locals