ERC presentarà les seves pròpies al·legacions al projecte del Quart Cinturó

Dóna ple suport a la conselleria de Medi Ambient pel requeriment formulat a Foment perquè refaci l'informe ambiental

Economia

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha demanat aquest matí al ministeri de Foment que retiri el projecte informatiu del Quart Cinturó perquè ‘va absolutament en contra dels criteris i els paràmetres establerts al Pacte Nacional d’Infraestructures i al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que ha de ser paradigma de com s’ha d’executar l'obra pública a Catalunya’. Simó ha recordat que Esquerra ja va criticar que l’exposició pública del projecte es publiqués el darrer dia de juliol i ha donat ple suport a la conselleria de Medi Ambient pel requeriment formulat a Foment perquè refaci l’informe ambiental. ‘S’ha de fer de nou i s’han de fer els tràmits preceptius ambientals i de participació’, ha dit.

Per Simó, ‘Foment ha escatimat i negat la participació del territori’ i ha explicat que no té sentit que la Ronda del Vallès, tal com està definida al Pla Territorial Metropolità de Barcelona i al Pacte Nacional d’Infraestructures continuï en mans de Foment, atès que és una via de connexió intercomarcal. Per això ha anunciat que ‘Esquerra continuarà insistint en el canvi de titularitat de les obres’. I ha afegit que ‘la manera de fer, planificar i gestionar obra pública d’interès per Catalunya que té el Ministeri de Foment és poc eficient, poc adequada a la realitat i a les necessitats de Catalunya’

Per la dirigent independentista és bàsic que Foment planifiqui tenint en compte el territori, la sostenibilitat, la demografia, la prioritat del transport públic i els interessos de projecció i competitivitat de l’economia catalana. És per això que ha anunciat que ‘Esquerra presentarà les seves pròpies al·legacions al projecte del Quart Cinturó en paral·lel a les del Govern de la Generalitat, perquè aquesta infraestructura ha de ser un exemple d’execució d’obra pública diferent del que ha anat executant el ministeri de Foment'.

Edicions locals