Maria Ángeles Olano, entre Jiménez Losantos i la Porxada

La regidora del PP a Granollers participa en un debat de la cadena Intereconomia per fer-se visible davant el creixement d'altres formacions de dretes

Política

Granollers

El Partit Popular de Granollers ha començat la seva particular lluita per aglutinar als votants de dretes. L'incipient creixement de formacions com Plataforma per Catalunya o Ciutadans ha posat la por al cos dels populars del Vallès, que han començat una campanya mediàtica que té en la cadena Intereconomia el seu quarter publicitari. Amb l'objectiu de fer-se visibles, la regidora del PP a Granollers, Maria Àngels Olano, va assistir el passat dissabte al programa Más se perdió en Cuba, programa de debat de la cadena espanyolista on diverses personalitats van debatre sobre el paper dels sindicats i dels seus alliberats. Olano, en consonància al discurs homogeneitzat de l'espai, va considerar que els sindicats són un problema més que no pas una solució, alhora que es va preguntar que han fet pels treballadors del país.

Les aparicions de la regidora del PP de Granollers al programa busquen consolidar l’espai electoral més espanyolista i conservador de la ciutat al mateix temps que volen pescar vots en les turbulentes aigües de la defensa del bilingüisme i l’exaltació del nacionalisme espanyol. Olano, que fou acompanyada, entre d'altres, per l'advocat Javier Nart o Miguel Duràn, empresari i ex director general de la ONCE va carregar durament contra Celestino Corbacho, ministre de Treball, acusant-lo de no haver fet res pels aturats. La regidora popular va criticar també el nombre d'alliberats sindicals al mateix temps que es va preguntar si són necessaris per Espanya.

La dreta a Granollers
El PP va entrar al consistori granollerí l'any 1995 amb 2050 vots (7’76%) que li atorgaren 2 regidors. Liderava la llista, Cristina Tarrés, que anys després acabaria de regidora a Montornès. Va ser l’any del final del bipartidisme a l’Ajuntament on PSC i CIU perdien el monopoli del poder municipal i compartien protagonisme amb els populars, ERC i ICV.

Quatre anys més tard, el veterà periodista, Paco Mora, exdirector d’Interviu i de la valenciana Ràdio 9, era el nou cap de llista. Mora aconseguir 2075 vots (9’18%) que el feren revalidar els 2 regidors i el mostraren com un polític solvent i compromès amb la ciutat. Amb el temps Mora demostraria que era un home de principis, quan va renunciar a encapçalar la llista del 2003 després que el comitè electoral del partit no acceptés que el seu número 2 fos Marc Vidal, el qual havia fet unes declaracions contra la guerra de l'Iraq i la defensa del retorn dels 'papers de Salamanca'.

Olano, per rejovenir el partit
Aquell incident obrí una situació d’incertesa dins del partit a Granollers. La solució va ser posar de cap de llista a una jove advocada que anava de número 3 i que Mora havia fitxat amb l’objectiu de rejovenir el partit; Maria Ángeles Olano. Resident a Bigues i Riells (casada amb Daniel Peralta, regidor d’aquesta localitat), amb llarga experiència en el camp del dret administratiu i la comptabilitat d’empreses, Olano va fer bé la feina i va obtenir els millors resultats de la història del partit a la capital del Vallès Oriental: 2.650 paperetes (10,35%) i  3 regidors.

David Cid

Edicions locals