Part del Vallès opta per la secessió d'Espanya

Cinc municipis de la comarca es senten 'moralment fora de la constitució espanyola'

Política

la Garriga, Lliçà d'Amunt, Sant Pere de Vilamajor, Tagamanent, Sant Antoni de Vilamajor

A dia d'avui, l’últim recompte de poblacions catalanes que es senten 'moralment fora de la constitució espanyola' o que estan per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ha de portar Catalunya a la independència, suma ja 105 municipis. La majoria d’aquests 105 ajuntaments, i gairebé més de 1.500 regidors, ja han donat suport al Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes, amb el pacte d'un manifest que té l'objectiu de promoure un referèndum sobre l´autodeterminació des del municipalisme. Actualment, al Vallès Oriental hi ha cinc municipis que s'han adherit a la iniciativa: la Garriga, Lliçà d'Amunt, Tagamanent, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor.

Aquestes xifres són les oficials i han estat divulgades per la Comissió del Centenari de l’estelada, comissió que s'encarrega del recompte de municipis insubmisos i encarregada també de la difusió de la proposta de text que va recollir decidim.cat, i també la proposta que ERC, CUP o CiU fa arribar als seus grups municipals. Amb aquestes accions, es vol incentivar els ajuntaments catalans per a què es declarin 'moralment fora de la constitució espanyola' o que advoquin 'per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ens ha de portar a la independència'.

Des de la Comissió del Centenari de l'estelada s'espera que el nombre de consistoris vagi en augment, i que gràcies a la col·laboració de tots els grups municipals d'arreu del territori s'arribi aviat a un nombre històric de poblacions sensibles a la llibertat del poble català.

Al Vallès Oriental, de moment ja hi ha 5 municipis que declaren la insubmissió i se senten moralment exclosos de la constitució espanyola. D'entre totes les poblacions catalanes que s'han sumat a la iniciativa, hi trobem 7 capitals de comarca: Banyoles (Pla de l’Estany), Ripoll (Ripollès), Solsona (Solsonès), Mollerussa (Pla d´Urgell), Montblanc (laConca de Barberà), Vic (Osona) i Vilafranca (Alt Penedès). Granollers, capital del Vallès Oriental, encara no ha fet cap moviment en aquest sentit.

Edicions locals