Cardedeu posa en marxa el registre de bicicletes

La iniciativa neix per tal de dissuadir els lladres i per facilitar la identificació de les unitats robades

Societat

Cardedeu

L'Ajuntament de Cardedeu va engegar ahir una iniciativa que permetrà tenir un millor control de les bicicletes que es fan servir en l'ús diari. Aquesta iniciativa pretén promocionar aquest nou servei, totalment gratuït, que té l'objectiu d'assegurar un control de les bicicletes en circulació, i oferir una tranquil·litat a tothom qui vulgui utilitzar la bicicleta com a transport habitual per desplaçar-se pel municipi. Una de les primeres bicicletes registrades va ser la de l’alcaldessa, Calamanda Vila.

El tràmit de registre de la bicicleta és molt senzill, i per tal de fer-lo només cal personar-se a les dependències de la Policia Local, portar la bicicleta que es vulgui registrar i presentar el DNI i acreditar la propietat de la bicicleta. Un cop registrada, la Policia lliura un adhesiu identificatiu del registre que s'ha d'enganxar en un lloc visible de la bicicleta.

L’alcaldessa va destacar la voluntat de treballar des del govern municipal per a evitar els robatoris de bicicletes, i també va destacar d'altres mesures que ajudaven a combatre les actituds incíviques, com els vals de descompte per la compra de cadenats o la instal·lació gratuïta d’aparcabicicletes en comunitats privades.

La campanya de registre de bicicletes compta amb el recolzament dels establiments de Cardedeu que venen bicis i els seus accessoris. L'Ajuntament i els comerços adherits a la campanya distribuiran un díptic informatiu a totes les cases amb les característiques del registre i amb diversos consells de seguretat i ús de la bicicleta.

Edicions locals