Gran seguiment al Vallès del Dia Mundial contra el càncer de mama

Diferents localitats de la comarca van seguir ahir, i durant les darreres jornades, les diferents activitats commemoratives

Societat

Canovelles, Cardedeu

La comarca s'ha mostrat molt activa en els darrers dies i, en especial ahir dimarts 19 d'octubre, en el seguiment dels diferents actes commemoratius en el Dia Mundial contra el càncer de mama. Diverses localitats van voler sumar-se a les moltes iniciatives que s'han esdevingut arreu, i no van fallar a la cita de la nostra comarca. El Vallès Oriental va donar una lliçó de compromís i sensibilització en un tema que, per desgràcia, és encara del tot vigent en la nostra societat.

Canovelles, durant tot el dia, va tenyir de rosa la façana del Centre Cultural, símbol de la lluita contra el càncer de mama gràcies a dos grans llaços. Un d'ells il·luminat, que van vestir l’edifici ahir 19 d’octubre, Dia Mundial del càncer de mama. Les dones de la Junta Local de l’Associació contra el càncer de Canovelles van ser les encarregades d’organitzar, per primera vegada, aquesta activitat commemorativa amb l’objectiu de fer visible la malaltia i informar a la població sobre la prevenció, el tractament i la lluita contra aquest càncer, un dels més presents en la nostra societat.

A banda dels dos llaços roses, a l’entrada del Centre Cultural, es van instal·lar les dones de l’associació per oferir informació gratuïta relacionada amb aquest tipus de càncer, llibres informatius i rellotges solidaris de l’associació. Els diners recaptats aniran destinats a l’associació, que continua lluitant dia a dia per les persones que pateixen càncer. A banda dels rellotges solidaris, l’associació va repartir entre tots els canovellins i canovellines llacets roses per conscienciar i recolzar a l’associació durant aquest important dia.

Cardedeu, també molt actiu

Cardedeu també va ser una de els localitats que van viure més intensament aquesta diada. Ahir, dimarts 19 d'octubre, Onco Cardedeu GAM  va tornar a sortir al carrer amb dues taules informatives de conscienciació, una a la Plaça de l'Església i una altra dins el CAP de Cardedeu, en les quals es va assessorar i sensibilitzar a totes les cardedeuenques sobre la importància de la mamografia i la prevenció en aquest tipus de càncer. Es va lliurar a tothom qui es va apropar tot de material d'informació i educació sanitària sobre el càncer de mama, provinent directament de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), com també sobre les mesures de prevenció recollides en el Codi europeu contra el càncer 'Vida sana contra el càncer'. A més, el passat cap de setmana 16 i 17 d'octubre dins la VI Mostra d'Entitats i Associacions de Cardedeu/10, Onco Cardedeu va ser present sota el lema cardedeuenc: Llença't amb nosaltres per el tobogan del Parc de la Serreta al Poble Sec.

Edicions locals